2019-10-23

Prof.Dr. İsmail Hakkı İNAN’ın Emeklilik Töreni Gerçekleşti

Fakültemiz değerli bilim insanı Prof. Dr. İsmail Hakkı İNAN’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Törene Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat DEVECİ, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve akademisyenler katıldılar.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Ömer AZABAĞAOĞLU ve Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmalarını yaptılar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında, “Ziraat Fakültesi Üniversitemize, şehrimize ve bölgemize başarılı işler yapan köklü fakültemizdir. Prof.Dr. İsmail Hakkı İNAN da bu çalışmaları yapan akademisyenleri yetiştiren bizim için rol model olmuş başarılı bir akademisyendir. Trakya Üniversitesinde asistan olduğumuz zamanlarda adını sıkça duyduğumuz simge isimlerden biridir kendileri. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevlerini yürüten ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünün bu yerlere gelmesinde çok büyük katkısı olan simge isimlerdendir. Kendilerine müteşekkiriz. Bizler için üzücü bir ayrılık ama akademide emeklilik yoktur, üretmeye devam ediyorsunuz. Dolayısıyla bu bir süreç, biz bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve ellerinizden öpüyoruz” sözlerini kaydetti.

Ardından Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN’ın özgeçmişi takdim edilmesinin ardından Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından hazırlanan Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN’ın fotoğraflarından oluşan video gösterildi.

Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN, değerli tecrübelerini konuklarla paylaşarak, ilham verici bir konuşma yaptı. İNAN konuşmasında, “10 Ekim 2019 tarihi itibariyle 48 yılımın Üniversitede geçtiği 55 yıllık görev süremi tamamlamış bulunmaktayım. Akademik yaşamımda öğrencilerimi pozitif, yaratıcı düşünmeye ve paylaşmaya sevk ettim. Paylaşılan her şey küçülür fakat bilgi paylaştıkça çoğalır. Üniversitelerin ortak çıkarları bilgiyi araştırmak, bulmak ve yaymaktır. Üniversiteden mezun olan bir kişi şu özelliklere sahip olmalı; çevresine açık, net olmalı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmeli, bilimi rehber olarak görmeli ve yazabilmelidir, yapıcı ve eleştirel olabilmelidir, başka alanlardan da bilgi sahibi olmalıdır. Kıyaslama ve analitik düşünce yapısına sahip olmalıdır. Bu konuda akademik hayatım boyunca ilkelerimden ödün vermedim, iyi bir üniversite ortamı yaratma düşüncesiyle çalıştım” ifadelerine yer verdi.

Törende Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Metin ARTUKOĞLU’nun ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL’ün mesajları okundu.

Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN’ın ilk öğrencilerinden Trakya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlknur KUMKALE, Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan GAYTANCIOĞLU ve Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Harun HURMA hatıra konuşmalarını yaptılar.

Sonrasında Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih ÇELİK ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şule TURHAN söz alarak hatıra konuşmalarını yaptılar.

Törende günün anısına üniversitemizin hediyeleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından, Tarım Ekonomisi Bölümünün hediyesi Prof. Dr. M. Ömer AZABAĞAOĞLU tarafından Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN’a takdim edildi.

Tören kapanış konuşmaları ve fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.