2014-05-07

Osmanlı'nın Büyülü Dokunuşları Defilesi Düzenlendi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi İkinci sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen “Osmanlı’nın Büyülü Dokunuşları” adlı sergi Piramit Salon’da gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen defilede Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Genel Sekreter Tekin Yenigün, öğretim görevlileri, öğrenciler ile Tekirdağlılar bulundu.

Defilenin açılışında konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dilber Yıldız, “Bu gün 13-17 yy. Osmanlı Saray giysilerinden oluşan toplam 23 kıyafeti tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Bir yıldan bu yana öğrencilerimle birlikte hazırladığımız koleksiyonu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Osmanlı Tarihi dönemlerine ait motif ve işlemelerin ustalıkla uyarlanmasından meydana gelen şalvar, göynek ve yelekten oluşan 5 takım, 5 kaftan ile 13 gelinliğin yer aldığı koleksiyon izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Defilenin ardından Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “ 1976 tarihinde kurulan ve en köklü Meslek yüksekokulları arasında yer alan yüksekokulumuzun en genç bölümü olan Giyim Üretim Teknolojisi Programının çok kısa sürede gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla kendini kanıtlamasından dolayı teşekkür ederim” diyerek, Yıldız’a çiçek takdim etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay ise Türk Milletinin inceliklerinin kıyafetlere yansımasının yanında bu kıyafetlerin günümüzde hatırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, defilenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı. Prof. Dr. Kurultay, Öğ.Gör. Dilber Yıldız’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.