Kariyer Grup Danışmanlıklarımız Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda Başladı (17 Nisan 2018) ASTAŞ Firmasının Üniversitemizi Ziyareti (25 Nisan 2018) Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF 2018) gerçekleştirildi (18-19 Nisan 2018) Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu’nun 5.Kariyer Günleri Etkinliği (26 Nisan 2018) Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Merkezi Etkinlikleri (03 Mayıs 2018) Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali (07 Mayıs 2018) Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı (14 Mayıs 2018) Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Konferansı Düzenlendi (18 Haziran 2018) Stratejik Plan Farkındalık ve Durum Tespiti Çalıştayı Düzenlendi (21 Haziran 2018) Schott Orim Alman Cam Firmasına işbirliği Ziyareti Yapıldı (25 Haziran 2018) Beşer Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş Birliği Ziyareti Yapıldı (27 Haziran 2018) Başoğlu Kablo ve Profil San. ve Tic. A.Ş.ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Elba Bant San. ve Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Çetin Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Temmuz 2018) Vastaş Valf Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (04 Temmuz 2018) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Firma Ziyaretleri (06 Temmuz 2018) Tristone Flowtech İstanbul Oto. San. Tic. Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Temmuz 2018) Technocast Otomotiv San. ve Tic. A.Ş’'ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) Sanifoam Sünger Sanayi ve Tic. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) İnteks Uluslararası Tekstil San. ve İhr. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (18 Temmuz 2018) Uğur Beton Metal ve Plastik San.Turizm Tic.Ltd.Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı ( 18 Temmuz 2018)
2017-12-13

Namık Kemal Üniversitesi Senatosunun, ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti Olarak Tanımasına ilişkin Kınama Kararı

Nice Peygamberlerin tevhit mücadelesine tanıklık etmiş, Kur’an’da belirtildiği üzere çevresiyle mübarek kılınmış mukaddes şehir Kudüs’ün, ABD başkanı tarafından uluslararası hukuk ayaklar altına alınarak, tamamen siyasî bir kararla İsrail’in başkenti olarak tanınması ülkemizde ve bütün İslam aleminde büyük bir infiale neden olmuştur. Bu kararın Filistin Devletinin bağımsızlığını tehdit edeceği gibi, İsrail ve Filistin arasındaki problemleri daha da çıkmaz hale getireceği muhakkaktır. Zira Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımak, bu coğrafyada yıllarca sürecek savaşların fitilini ateşlemek olacaktır. Bu durum, Dünya’nın belki de en hassas coğrafyası olan Ortadoğu’yu daha da içinden çıkılmaz karışıklıklara ve savaşlara sürükleyecek ve yıllarca dinmeyecek acılara ve kan dökülmesine neden olacaktır. Böyle bir tercihin Dünya barışına ne katkı sağlayacağı vicdan sahibi ülkelerin ve milletlerin takdirine bırakılmıştır. Sözde Dünya’nın değişik coğrafyalarına barış getireceği iddiasıyla, bu coğrafyalarda güce dayalı operasyon yapan ülkelerin bilmesi gereken şudur ki; “güçlü olanın haklı değil, haklı olanın güçlü olduğu” er ya da geç anlaşılacaktır. Zira Kudüs’te yaşanan dram sadece Müslümanların değil vicdan sahibi bütün insanların ortak meselesidir.

Namık Kemal Üniversitesi olarak; ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve elçiliğini Kudüs’e taşıyacağıyla ilgili kararını şiddetle kınıyor, bu yanlı ve hukuksuz karardan bir an önce vazgeçilmesini temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.