Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda NKÜ Kariyer Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde “NKÜ Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi.

4 Haziran 2014 salı günü düzenlenen etkinlikte Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Gürkan ÜNAL, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Müdürü Ahmet DURMUŞ açılış konuşmalarını yaptılar.

 

NKÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin açılış konuşmasında;" Kariyer Merkezimiz adaylara iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini arttırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürütmeyi; kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermeyi; seminer, çalıştay ve paneller düzenleyerek öğrenci ve mezunlarımıza hizmet etmeyi amaçlamaktadır" dedi. Çetin, ayrıca Kariyer Merkezi’nin kurulmasında değerli katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, rektör yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Etkinlik kapsamında Mühendislik Fakültesi öğrencilerine;  İş Kur İş ve Meslek Danışmanı Sultan KAYMAKOĞLU  tarafından "İş Arama Becerilerinin Geliştirilmesi" konulu eğitim semineri  verildi.

 

Seminer sonrasında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Selim SELVİ hocamızın moderatörlüğünde; Suna YURTSEVER (Sirkeci Tekstil Planlama Müdürü), Gökhan ERMİŞ (Poliplex A.Ş. İKY ve İdari işler Genel Müdür Yardımcısı) ve Nevin TAŞKOPARAN (İKY Uzmanı)'ın katılımıyla düzenlenen panelde; "İş Dünyası Ne tür Elemanlar Arıyor?" konusu tartışıldı ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Öğrencilerin yoğun katılımının gözlendiği panelde panelistler tarafından özel sektörün üniversitelerle işbirliği içerisinde olmaya hazır olduğunu ve bu tür etkinliklerin devamının önemini vurguladılar.

 

Panel sonunda katılımcılara Mühendislik Fakültesi plaketi takdim edildi.