2020-02-13

NKÜ Hastanesinde Açılışlar Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde Kemoterapi Birimi, Psikiyatri Servisi ve İnme Merkezinde açılışlar gerçekleşti.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Murat EREN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, NKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda TURGUT, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Berna ERDAL, Akademisyenler, hayırseverler, basın mensupları ve idari personel katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen Kemoterapi Birimi Bekleme Salonu ve Psikiyatri Kliniği Bekleme Salonu ile bahçe düzenlemesi hasta ve hasta yakınlarının muayene ve tedavi sırası beklerken sıkılmamalarını, aydınlık, ferah ve konforlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak üzere yeniden tasarlanıp hayırseverlerimiz tarafından tefrişatı gerçekleştirilerek donatıldı.

Nöroloji Yoğun Bakım dâhilinde açılan İnme Merkezi ise Trakya’da tek oldu. 8 yatak kapasitesine sahip İnme Merkezinin Tekirdağ’da açılması, daha evvel İstanbul’a yönlendirilen acil felçli hastaların zamanla yarıştıkları kritik ilk 5 saati yolda kaybetmemeleri için çok önemli ve hayati bir rol oynayacak. Merkezin daha sonra bir eğitim merkezine de dönüşmesi planlanıyor. Üniversite Hastanesinin diğer yoğun bakım üniteleri ise toplamda 82 yatak kapasitesine sahip bulunuyor.

Hayırseverler Prof. Dr. Aslı KORKUT ve Prof. Dr. Kayhan KORKUT, Hatice ve Tevfik KARAYEL ile Fatih ŞEDELE’nin bağışları ile Kemoterapi Bekleme Salonu tefrişatı gerçekleştirilirken, Kübra ve Salih BALKAN tarafından Psikiyatri Servisi iç kısım düzenlemeleri gerçekleştirildi. Hayırsever Tansel ÖZSOY ise Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi 207 No’lu odanın tefrişatını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde hayırseverlere bağışları dolayısıyla teşekkür plaketlerini Vali Yardımcısı Murat EREN, Rektör ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ve Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ takdim ettiler.

Toplu açılışı temsilen Kemoterapi Birimi önünde gerçekleşen kurdele kesim töreninin ardından daha sonra hep birlikte açılışı yapılan birimler gezildi. Kemoterapi ve Psikiyatri Birimlerinde yapılan tefrişat düzenlemeleri hakkında Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ bilgi verirken, İnme Merkezi’nin ziyareti sırasında ise Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilda TURGUT, Rektör ŞAHİN ve diğer ziyaretçilere bilgilendirmede bulundu.