2017-04-28

NKÜ’de Bitki Islahı Endüstrisi ve Tohumculuk Sektörü Değerlendirildi

Üniversitemizde Bitki Islahı Topluluğu tarafından “Bitki Islahı Endüstrisi ve Tohumculuk Sektörü” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Bahçe Bitkileri dördüncü sınıf öğrencisi ve Bitki Islahı Topluluğu 3. Başkanı Ebrucan İnal’ın topluluğu tanıtıcı ve ülke tohumculuğuna değindiği sunuş konuşması ile başlayan toplantının açış konuşmasını ise Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu yaptı.

Prof. Dr. İstanbulluoğlu “Konuşmacı konuklarımızın bugün bizlere aktaracakları bilgiler ve tohumculuk sektörü için yaptıkları hakikaten çok önemli” diyerek toplantıyı organize eden ve katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra toplantının konuşmacılarından May Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Yormazoğlu “Bir Türk Tohum Şirketinin Ar-Ge Yolculuğu ve Türkiye’deki Ar-Ge” başlıklı sunumunda kısa firma tanıtımından sonra ‘Dünyada tohum şirketlerinin var olma amacı nedir? May tohum olarak Ar-Ge’de başlangıçtan bugüne neler yapıldı ve Türkiye’de tohumculuk alanında Ar-Ge ortamının durumu’ konularına değindi.

Daha sonra öğrencilere, 25 yıldır sektördeki tecrübelerine dayanarak tavsiyelerde bulunan Yormazoğlu, son olarak öğrencilerin ve çeşitli kurumlardan toplantıya ilgi gösteren konukların sorularını yanıtladı.

May Tohum Ar-Ge Direktörü Dr. Geoffrey L. Thomas de toplantıda “Özel Sektörde Bitki Islahı, Kariyer Fırsatları ve Başarının Anahtarı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Geoffrey L. Thomas da konuşmasının sonunda ilgililerin sorularını yanıtladı.

Kapanış konuşması Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Kayıhan Korkut tarafından gerçekleştirilen ve öğrenci katılımının yoğun olduğu toplantı, konuşmacılara belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.