2017-01-17

Kariyer Merkezimiz Trakya Kalkınma Ajansında Toplantıya Katıldı

Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı paydaşlığında yürütülmekte olan “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Teknik Destek Operasyonu” kapsamında Trakya Kalkınma Ajansında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, Bilgi İşlem Daire Başkanı Evren Köksal, Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Uzman Yağmur Dublen Göksu, bilgi işlem uzmanları Özcan Gülbaba ve Selçuk Yazar, Serpil Çılğın, Kemal Serbes ve Fatih Şahin, Kırklareli Üniversitesi Uzmanları Sibel Evren ve İskender Özatlı, Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse, Proje Koordinatörü Elif Öztüfekçi, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı İsmail Tutlupınar, Proje Bilgi-Teknoloji uzmanları Cahit Ekiz ve Alp Acar ile Proje asistanı Büşra Güder katıldı.

Toplantı iki kısımda gerçekleştirildi. Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığında Kullanılacak Araç ve Materyallerin Değerlendirilmesi ve Tartışılmasın yapıldığı birinci kısımda Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Pişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda kariyer nedir?, kariyerimi nasıl planlayabilirim?, kariyerimi nasıl belirleyebilirim?, kariyer planlama sürecinin aşamaları konularına değindi. Bu kısımda ayrıca Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Varçın kariyer rehberliği ve danışmanlığında bireylerin yetenek, ilgi, kişilik ve kariyer değerlerinin belirlenmesinde kullanılacak olan bazı testler hakkında bilgi ve uygulamaları dikkate alan bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının ikinci kısmında Kariyer merkezlerinin ortak web portalı olan Trakya Kariyer web portalı hakkında fikir alış verişinde bulunularak sorunlar ortaya kondu ve çözüm önerileri tartışıldı.