2016-05-10

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği 1. Koordinasyon Toplantısı

Ülkemizde sanayileşmedeki hızlı atılımlar üniversitelerin de bu atılımda beyin gücü ile varlığını hissettirmeye başlaması yönetim ve uygulama kademelerinde yeni bir oluşumun tetikleyicisi olarak ARGE Reforma Paketi'nin  26.Şubat 2016 tarihinde çıkışı ile saha çalışmalarının artmasına yol açtığı belirtildi.

Bu açıdan ilimizde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının direktifleri sonucu kurulan “Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulunun (KUSİ)"  ilk toplantısı Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu başkanlığında  Üniversitemiz Rektörü  Prof.Dr.Osman Şimşek’in katılımı ile üniversitemiz yönetim kurulu toplantı salonunda  ilde bulunan tüm sanayi ile ilişkili kamu kurum ve kuruluşları ,Sanayi ve Ticaret Odaları, Sanayi ile ilgili OSB'ler, ASB yöneticilerinin aralarında bulunduğu geniş bir topluluk tarafından gerçekleştirilerek ilin sanayi yapısı ortaya konulmaya çalışıldı.

Kısaca KUSİ olarak adlandırılan bu kurulun ilk toplantısında il Temsilcisi Prof.Dr.Bülent Eker, koordinasyondan sorumlu Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Fahrettin Akçal ve KOSGEB İl Müdürü Tolga Erkan yılbaşından beri yapılan çalışmalar hakkında  koordinasyon kuruluna geniş bilgi aktarımında bulundu. Özellikle sanayiye yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım olarak algılanması gerektiği belirtilerek kamu kurum ve kuruluşlarının sanayiceye verdiği destekler ve ilin genel sanayi durumu yanında  ilimizde lokomotif görevini görecek NKUTEK Teknoparkının gelişmeleri ortaya konuldu.Teknoparkın gelişmesi yanında bölgede mevcut 8 ARGE Merkezine ilaveten yeni kurulacak ARGE ve TASARIM MERKEZLERİ ile ilin ülkemizde ve özellikle balkanlarda önemli yer alacağının belirtilmesi toplantıya katılanlara yeni bir heyecanın başlamasına yol açmıştır. Vali Salihoğlu ve Rektör Şimşek bu toplantının özlenen bir yapının başlangıcı olduğu ilgili kurum ve kuruluşların mutlaka destek olması gerektiğini açıklayarak ilimiz için yapılacak her türlü sanayiye dönük çalışmanın ülkemizde ses getirdiği ve getireceğini beyan etti. Toplantıda ayrıca  alınan kararlarla  önümüzde aylarda yapılacak çalışmaların ana konuları ortaya konuldu.