2018-09-26

Kıyıköy Turizm Hizmet Kapasitesi Geliştirme Eğitimleri Başlıyor

Kırıklareli ili Kıyıköy beldesinde turizm sektörünün hizmet kapasitesini geliştirmek üzere hayata geçirilen “Kıyıköy Turizm Hizmet Kapasitesi Geliştirme” projesine ilişkin işbirliği protokolü, Üniversitemiz, StratejiCo. Danışmanlık Şirketi ve Kıyıköy Turizm Derneği tarafından imzalandı.

Protokole üniversitemiz adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, StratejiCo. Firması kurucu ortağı Selim Oktar ve Kıyıköy Turizm Derneği Başkanı Alptekin Yorulmaz imza atarken; protokol imza töreninde Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Müdürü Prof. Dr. Ümit Geçgel, Sosyal Bilimler Meslek Yükseokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kantar, Dr. Öğretim Görevlisi Hamide Salha, Vize-Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alptekin Yorulmaz,  StratejiCo. Firması yönetici ortağı Levent Koç ile yine aynı firmadan Yasemin Uyar ve Mehmet Çakmak ta hazır bulundu.

Finansmanı TürkAkım Projesince üstlenilen kapasite geliştirme projesinde, Üniversitemizin NAKSEM Koordinatörlüğünde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri tarafından Kıyıköy turizm sektörü çalışanlarına yönelik ücretsiz eğitim kursları düzenlenecektir.

Proje kapsamında Kıyıköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitim kurslarında, katılımcılara genel turizm bilgisinden ön büro yönetimine kadar on dört farklı alanda kurs olanağı sunulacak. Kurslarla, turizm sektörü çalışanlarının yeni mesleki yetiler edinmesi ve mevcut becerilerinin güçlendirilmesi yoluyla beldenin turizm kapasitesini arttırmak amaçlandığı kaydedildi.

Ayrıca, yerel ürünlerin imalatı ve satışı için kadınlara yönelik eğitim olanakları sağlayarak beldenin yerel ürünlerinin bilinirliğinin arttırılması ve kadınlara yeni iş imkânlarının yaratılması da hedeflendiği belirtildi.

Turizm Hizmet Kapasitesi Geliştirme eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Başarı Sertifikaları takdim edilecek.

Ücretsiz eğitim programlarının katılım koşulları ve başvuru sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiler, kamuoyu ile önümüzdeki haftalarda paylaşılacaktır.