2017-05-08

III. Yönlendirme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı paydaşlığında yürütülmekte olan “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Teknik Destek Operasyonu” kapsamında oluşturulan Yönlendirme Kurulu 3. Toplantısını Tekirdağ’da gerçekleştirdi.

Proje süresince 6 ayda bir toplanması öngörülen Yönlendirme Kurulu Toplantısına Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, NKÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha Musaoğlu, Proje Takım Lideri Geoffrey Fieldhouse, Edirne İşkur İl Müdürü Mehmet Özgür Başaran, Tekirdağ İşkur İl Müdür Yardımcısı Yasin Tekin, AB Türkiye Delegasyon Temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İzleme Uzmanları, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanları ile Ecorcy firması yetkilileri katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek  toplantıda faydalanıcının uygulama esnasında karşılaşabileceği problemlerde yönlendirme sağlanması, uygulama stratejisi konusunda tavsiyelerde bulunulması, Trakya Kalkınma Ajansı ile politika yapıcı mekanizmalar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, faaliyetler ve hedefler arasında tutarlılık sağlanması ve operasyon bileşenleri arasındaki bağın güçlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in yanı sıra diğer katılımcıların da gerçekliği açılış konuşmalarının ardından Proje Ekip Lideri Geoffrey Fieldhouse planlanan ve gerçekleşen faaliyetler ile ilerlemeye ilişkin proje hakkında bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunum esnasında projedeki gelişmeler bir tartışma ortamı yaratılarak tüm paydaşlar tarafından ele alındı.