2019-05-06

Halk Ozanı Neşet ERTAŞ Üniversitemizde Konser ile Anıldı

“Bozkırın Tezenesi” Neşet ERTAŞ, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlileri tarafından Rektörlük Konferans Salon’da verilen konser ile anıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, düzenlediği Neşet Ertaş Anma Konseri ile halk müziği ustasının 7 unutulmaz türküsünü seslendirdi.

Neşet Ertaş Anma Konseri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, akademisyenler, öğrenciler ile Tekirdağlı halk müziği severleri bir araya getirdi.

NKÜ öğretim elemanları ve konuk sanatçılar tarafından verilen konserde Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet ERTAŞ’ın sevilen eserleri Ud'da Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU, Bağlama'da Dr. Öğr. Üyesi Kadir ÇAYIR, Tanbur'da Öğr. Gör. Betül KÜÇÜKSÜSLÜ, Kemanlarda Öğr. Gör. Haluk BÜKÜLMEZ ve Öğr. Gör. Merve Nur KAPTAN, Viyolonsel'de Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih KARLIDAĞ, Piyano'da Arş. Gör. Dr. İlayda DUBAZ ve Ritim'de Müz. Öğr. Tolga ÇELİK tarafından icra edildi.

Konserde, “Gönül Dağı (Solist: Merve Nur Kaptan); Niye Çattın Kaşlarını- Yazımı Kışa Çevirdin (Solist: Arda Göksu); Ahirim Sensin- Neredesin Sen (Solist:Betül Küçüksüslü),Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım, Kurusa Fidanım Güllerim Solsa (Solist: Kadir Çayır), Hasret Düştü Gönlüme, Kaşların Karasına, Hep Sen Mi Ağladın Hep Sen Mi Yandın, Kesik Çayır Biçilir Mi " adlı türküler seslendirildi.

Program günün anısına Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU’ya çiçek takdimiyle son buldu.