2014-12-26

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, İŞKUR ve KOSGEB paydaşlığında düzenlenen ve 9 gün süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı, Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Girişimcilik Kursu Sertifika Töreni ve 2014 Yılı Türkiye KOBİ Ödülleri Finalistleri Tanıtım Programı” ile sona erdi.

Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması konusunda dikkat edilecek hususların anlatıldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Ahmet Ünlü, akademisyenler ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan KOSGEB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Recep Ali Erdoğan, “Girişimcilerin önünde bazı engeller bulunmaktadır. Cesaret, bilgi ve sermaye bunlardan bazılardır. Eksiklik noktasında KOSGEB devreye girerek girişimciyi iş planı çerçevesinde desteklemektedir.” dedi.

Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım ise konuşmasında KOSGEB’in önemine değinerek, “KOSGEB, sanayiciye yol gösterirken, girişimciyi destekler. “Anadolu Kaplanları” olarak anılan KOBİ’leri destekleyerek dışa bağımlılığı azaltmasına yardım eder. Bu gün sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz KOSGEB, Namık Kemal Üniversitesi ve İş Kur ortaklığı ile gerçekleştirilen eğitimin sertifika töreninde bulunuyor olmaktan mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2014 Yılı Türkiye KOBİ Ödülleri Finalistleri tanıtıldı. Yılın İhracatçı KOBİ Ödülü Finalisti Disa Otomotiv Genel Koordinatörü Hamdi Arabacı, gerçekleştirdiği sunumda Disa Otomotiv’in başarı öyküsünü anlattı.

Yılın KOBİ Ödülü Finalisti Berkosan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aldıkaçtı, şirketin nasıl bir yol haritası izleyerek hangi noktaya geldiğini aktardı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’na katkılarından dolayı KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür V. Ahmet Ünlü’ye teşekkür belgesi verilmesinin ardından eğitimlere katılan 47 katılımcıya sertifikaları takdim edildi.