Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi
Etkinlikler
Kariyer Grup Danışmanlıklarımız Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda Başladı (17 Nisan 2018) ASTAŞ Firmasının Üniversitemizi Ziyareti (25 Nisan 2018) Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF 2018) gerçekleştirildi (18-19 Nisan 2018) Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu’nun 5.Kariyer Günleri Etkinliği (26 Nisan 2018) Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Merkezi Etkinlikleri (03 Mayıs 2018) Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali (07 Mayıs 2018) Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı (14 Mayıs 2018) Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Konferansı Düzenlendi (18 Haziran 2018) Stratejik Plan Farkındalık ve Durum Tespiti Çalıştayı Düzenlendi (21 Haziran 2018) Schott Orim Alman Cam Firmasına işbirliği Ziyareti Yapıldı (25 Haziran 2018) Beşer Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş Birliği Ziyareti Yapıldı (27 Haziran 2018) Başoğlu Kablo ve Profil San. ve Tic. A.Ş.ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Elba Bant San. ve Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Çetin Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Temmuz 2018) Vastaş Valf Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (04 Temmuz 2018) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Firma Ziyaretleri (06 Temmuz 2018) Tristone Flowtech İstanbul Oto. San. Tic. Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Temmuz 2018) Technocast Otomotiv San. ve Tic. A.Ş'ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) Sanifoam Sünger Sanayi ve Tic. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) İnteks Uluslararası Tekstil San. ve İhr. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (18 Temmuz 2018) Uğur Beton Metal ve Plastik San.Turizm Tic.Ltd.Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı ( 18 Temmuz 2018) Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (01 Ağustos 2018) Enka Plastik ve Kalıp San.Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyarareti Yapıldı (02 Ağustos 2018) Detay Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Ağustos 2018) Şık Makas Giyim San.Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Marmara Cam San.ve Tic A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Fabal Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Ağustos 2018) Polifarma İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş birliği Ziyareti Yapıldı (13 Ağustos 2018) Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumlarımız ve Eğitimlerimiz Başladı (1 Ekim 2018) Merkez Kampüsümüzdeki Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Eğitimlerimiz Başladı (2 Ekim 2018) Çorlu MYO Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (4 Ekim 2018) TÜB 13. Alt Kurul Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi (4 Ekim 2018) Hayrabolu MYO'ya Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz ve Bireysel Danışmanlığımız (8 Ekim 2018) Kariyer Merkezimiz, Web Sayfaları Konulu Eğitime Katıldı (9 Ekim 2018) Malkara MYO'ya Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (9 Ekim 2018) Şarköy MYO'da Tanıtım Sunumu, Cv Yazma, Mülakat Teknikleri Eğt., Bireysel Danışmanlıklarımız Muratlı MYO'ya Tanıtım Sunumumuz, Mülakat Teknikleri Eğitimimiz ve Bireysel Danışmanlığımız İİBF Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (17 Ekim 2018)
2018-03-14

Gerçeklerin Işığında Gıdada Kirletilen Bilgiler Konferansı Verildi



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerin oluşturduğu Gıda Topluluğu tarafından “Gerçeklerin Işığında Gıdada Kirletilen Bilgiler” konulu konferans verildi.

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül ve Genel Koordinatör Ebru Akdağ’ ın konuk olduğu konferansa Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuar Müdürü İbrahim Halil Bakır, Üniversitemiz akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Murat Taşan, “Günümüzde gelişmiş toplumlara bakıldığında açlık probleminin yerini dengesiz ve bilinçsiz tüketim problemi almıştır. Beslenme ile ilgili ne yazık ki medyada birçok yanlış bilgi yer almaktadır. Bu yüzden çok fazla bilgi kirliliğine maruz kalınmaktadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sosyal medyada yer alan bilgilerin %40’ ı bilimsel bir kaynağa dayandırılarak verilmemektedir.  Konferansın siz değerli öğrencilere bu konuyla ilgili olarak faydalı olacağını düşünüyor ve saygılarımı sunuyorum”  dedi.

Metin Yurdagül, “Bilgi kirliliğini önlemenin tek yolu bilimsel araştırmalara dayandırılarak yapılan çalışmaları paylaşmaktır. MÜMSAD olarak bilim adamlarının düşünceleri ve bilgilerini alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Siz değerli Gıda Mühendisleri adayları, insanların doğru beslenmesine katkı sunacak bir meslek grubunda yer alıyorsunuz ve bu yüzden çok şanslısınız. Sizlerle margarin, poşet çay ve hazır çorbaların içeriği ve doğru bilinen yanlışlar ile ilgili bilgi vereceğiz. Öncelikle palm yağı ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Palm yağı öncelikle meyve yağıdır. Bilinenin
 aksine trans yağının pan zehiridir ve 10.000 yıllık bir geçmişi vardır. Doymuş yağların sağlık açısından negatif bir etkisi olmadığı gibi doymamış yağların da pozitif etkisi yoktur. Sağlık açısından esas risk trans yağdan kaynaklanmaktadır. Trans yağının kaldırılması ile ilgili çalışmalara ülkemizde 2000 li yıllarda başlanmış ve 2006 yılında trans yağı içermeyen margarin üretilmeye başlanmıştır. Margarin tamamen bitkisel yağ içermektedir, kolestrol içermez, trans yağ içermez. Hazır çorbalar ise öncelikle pratiktir, yapım aşaması ise tamamen doğaldır, mevsiminde sebzeler toplanır, kurutulur, öğütülüp karıştırılır ve ambalajlanır. Poşet çaylar ise açıkta satılan bitki çaylarından daha güvenlidir. Poşetler abaka ağacı liflerinden yapılmaktadır. Ambalajlı gıda güvenli gıdadır. İlgili otoriteden izinlidir ve üretim aşamasından dağıtım aşamasına kadar bütün bilgileri görebilirsiniz” sözlerine yer verdi.

Ebru Akdağ, “MÜMSAD on dört derneği temsil eden bir dernektir. Tecrübe ve işbirliğinden kaynaklı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bilinenin aksine endüstriyel gıda yapay gıda değil, her doğal ürün de iyi değildir. Açık olarak satılan gıdalar yerine ambalajlı gıdaları tercih etmeli ve üzerindeki etiket mutlaka okunmalıdır. Bilgi kirliliğine dikkat edilmeli ve konunun uzmanları dinlenmelidir” dedi.

Program öğrencilerin konu ile ilgili sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.