2019-11-29

Fen Edebiyat Fakültesi Kuruluşunun 12. Yılı Kutlamaları Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, kuruluşunun 12 yılı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanda düzenlenen kutlama etkinliğine Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bülent EKER, Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Murat ÖZYAVUZ, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gürsel DİNÇ, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. İsmail YILMAZ; “Bugün bizim için önemli bir gün. Geçtiğimiz hafta itibari ile 12. Yılımızı doldurmuş olduk. Fakültemiz 2007 yılında kurulan genç bir fakülte fakat gelişmesini çok kısa sürede tamamlayan ve her geçen yıl üstüne koyan bir fakültedir. Halihazırda fakültemizde 14 profesör,36 Doçent, 29 Dr.Öğr.Üyesi, 9 Öğretim Görevlisi, 36 Araştırma görevlimiz olmak üzere 124 akademik personel, 10 idari personel ve 5 yardımcı destek personelimiz ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Hizmet ettiğimiz öğrenci sayısı 2891’dir. Şu ana kadar fakültemizden mezun olan öğrenci sayımız 1132’dir. Öğretim üyelerimiz ulusal düzeyde başarılı 188 tane proje tamamlamışlardır. Hali hazırda 19 proje devam etmektedir. Geçtiğimiz 12 yıl içerisinde öğretim üyelerimiz ve öğretim elemanlarımız kendilerini oldukça üretken hale getirdi. Uluslararası yayın sayımız 1886, ulusal yayın sayımız 610’dur. Fakültemizde öğrenci doluluk oranımız %100’dür. Ben bu organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olan arkadaşlarıma ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER; “Sayın dekanlarımız, sayın öğretim üyesi arkadaşlarım bu mutlu ve güzel bir günde sizlerle birlikte burada bulunmaktan dolayı Rektörlük adına mutluluk duyuyoruz. Bu güzel günde sizlerin anılarına eşlik etmek istedik. Akademisyen olmak büyük külfet istiyor, büyük emek istiyor, büyük vizyon istiyor. Bizler de bu vizyonları oluşturabilmek için sizlerin açık düşüncelerle ifadelerde bulunmanızı ve taleplerinizi yerine getirme hususunda sizlere söz veriyoruz. İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden daha güzel olacak diyor, tekrar gününüz kutlu olsun, yarınlarınız mutlu olsun, sevgiyle kalın” ifadelerine yer verdi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI; “12. yaşınızı kutluyorum hayırlı olsun, inşallah 13. 14. yaşlara daha güçlü gireriz. Yönetim olarak siz değerli meslektaşlarımızın taleplerini elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Gününüz kutlu olsun, başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.