2019-04-17

Elementleri Okuma Yarışması Gerçekleştirildi

Periyodik Tablonun 150. yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ebru Nayim Fen Lisesi işbirliği ile ilçemizde yer alan liseleri kapsayan Elementleri Okuma Yarışması düzenlendi.

Birleşmiş Milletler tarafından 2019 yılı, Uluslararası Periyodik Tablo Yılı olarak belirlenmiş, Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) tarafından da ilan edilmişti.  Bu kapsamda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İsmet ÖZTÜRK ve Ebru Nayim Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Mediha Nur EVREN koordinatörlüğünde, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan liseleri kapsayan Elementleri Okuma Yarışması düzenlenerek, Ebru Nayim Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya ilçemizde yer alan Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Fen Lisesi, Tekirdağ Bilgi Koleji Anadolu Lisesi, Tekirdağ Özel Aden Koleji, Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Anadolu Lisesi, Tuğlacılar Anadolu Lisesi ve Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden toplam 18 öğrenci katıldı.

Periyodik Tabloda yer alan 118 elementi sırayla atom numarası, adı ve simgesiyle 84.55 saniyede okuyan Tuğlacılar Anadolu Lisesinden Fatma ŞİMİR yarışmanın birincisi, 88.10 saniyede okuyan yine aynı okuldan Kutay MIZRAK yarışmanın ikincisi ve 89.10 saniyede okuyan Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencisi Utku AYGÜN ise yarışmanın üçüncüsü oldu.

Yarışmada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat ATEŞ, Doç. Dr. Funda ÖZTÜRK, Doç. Dr. Hakan KANDEMİR, Doç. Dr. İbrahim İsmet ÖZTÜRK ve Arş. Gör. Ozan Süleyman ÜRGÜT jüri üyesi olarak yer aldılar.

Program sonunda yarışmacı öğrenciler ve beraberindeki danışman öğretmenlerine ödülleri takdim edildi. Katılımcı liseler, jüri üyeleri, yarışmanın destekleyicileri Türkiye Kimya Derneği, Kimyagerler Derneği ve sponsor firmalar İnterlab Tekirdağ Şubesi, AKPA KİMYA ve Lara Kozmetik’e teşekkür belgeleri takdiminin ardından program son buldu.