2020-01-07

Japonya Niigata Üniversitesinden Üniversitemize Ziyaret

Japonya Niigata Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Naoki HARADA, Niigata Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit ASİLOĞLU ve GLOCAL AGE 2020 projesinin Türkiye Koordinatörü Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Oğuz Can TURGAY ve Japon öğrenciler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

Prof. Naoki HARADA, GLOCAL AGE 2020 Japonya-Türkiye Öğrenci Değişim Projesi Kapsamında “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirme Projesi” hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Üniversitemizin tarım alanındaki başarılarından istifade etmek istediklerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de ülkemizin geleceğine yön verecek mezunlar yetiştirmek için tüm imkanların seferber edildiğini kaydederek değişim programlarının Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından önemsendiğini söyledi. ŞAHİN, Japon üniversitelerinin öğrencilerinin Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin deneyim ve bilgisiyle gelişen organik tarımı, afet riskini azaltmayı ve iyileştirmeyi; öğrencilerimizin de Japonya’daki bitki ve gıdalar hakkında bilgi sahibi oldukları gibi zirai teknolojileri de öğrenme şansına sahip olmaları için gereken adımların atılacağını ifade etti.

Ziyarette Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ ve Üniversitemiz Japon Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Levent TOKSÖZ de bulundu.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle noktalanırken, ziyaretin ardından Japon heyete, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ eşliğinde Ziraat Fakültesi ve NABİLTEM laboratuvarları gezdirilirken, Japon heyet, Üniversitemizde sunulan imkanları yerinde görme olanağı buldu.