2017-02-27

Dünyanın Renkleri Üniversitemizde

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) e bağlı İstanbul’da faaliyet gösteren Bâb-ı Âlem ve Mihmandar Uluslararası Öğrenci Dernekleri, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği, 25 ülkeden 55 uluslararası öğrenciyle Üniversitemizi ziyaret etti.

Tekirdağ Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yeryüzü Milleti Sabah Namazında Buluşuyor” programı sonrasında Üniversitemizi gezen dünyanın farklı ülkelerinden gelmiş öğrenciler ve dernek yetkilileri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Ülkemizin uluslararası öğrenci potansiyelinin her geçen yıl artarak bir eğitim üssü haline geldiğini vurgulayan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek öğrencilerle tek tek tanışarak, Ülkemiz ve Tekirdağ hakkında düşüncelerini aldı. Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri, Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Rahim Celep ile Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk’ün katılımıyla gerçekleşen ziyarette öğrenciler, kendileri ve ülkeleri hakkında bilgiler verdiler ve geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyarette Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk ise dünyanın renklerini bir araya getiren bu tür organizasyonların bölgedeki Üniversitelerimizin tanıtımına ve uluslararası öğrenci potansiyelinin arttırılmasına çok büyük katkısının olacağını belirtti. Ziyaret sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.