2016-03-23

Dünyanın 58 Farklı Ülkesinden 1412 Sanatçının Yapıtı Tekirdağ’da Sanatseverlerle Buluşuyor

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde 1.Uluslararası Posta Sanatı (Mail Art) Bienali yapılıyor. Etkinliğe katılan sanatçıların eserleri, 23 Mart 2016 Çarşamba günü Fen Edebiyat Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile sergilenmeye başlandı.

Dünyanın birçok ülkesinden sanatçı ve Posta Sanatı (mail art) gönüllülerinin katıldığı ve teması Türk kültüründe önemli bir yeri olan "Gelenek” olan bienalin açılış töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, PTT Başmüdürü Cafer Ersoy, akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

1. Uluslararası Mail Art Bienali küratör ve organizatörü, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay,  dünyanın “58” ülkesinden “1412” sanatçının “3100” yapıtını Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde buluşturduklarını belirterek, "Böyle güncel, sanat etkinlikleri ile sanatçı ve izleyicilerin olduğu bir sanatsal etkinlikle üniversitemizi, şehrimizi dünyaya sanat yoluyla tanıtmaya çalıştık” dedi. Aynı zamanda sanatçılar arasında estetik bir iletişim ağı oluşturduklarını belirten Atalay, “Birçok serbest sanatçı, akademisyen, sanat eğitimi öğrencisi ve gönüllülerin katıldığı etkinlik, güzel sanatlarda bir buluşma noktası olmuştur” dedi. Atalay, Türkiye üniversitelerinde ilk defa bir Posta Bienali ve Tekirdağ'da ilk defa bir Sanat Bienali ve Sergisi’nin Namık Kemal Üniversitesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Serginin açılışında konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, bu bienal ile üniversitemizin çok güzel eserlerin sergilenmesine ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, serginin katılımcılara farklı bakış açısı kazandırmasını diledi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, “Bu etkinlik ile Üniversitemiz dünyanın 56 farklı üniversitesi arasında sanatsal bir köprü kurmuş, yüzlerce sanat ürününü bir arada sergileme fırsatına sahip olmuştur. Gelişen yenidünya düzeninde, geleneksel iletişim aracı mektup ya da kartpostalların tekrar gündeme geldiğini görmek bizler için çok sevindirici.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında “Sanatın girmediği alan olabilir mi? Mutluyuz ki ülkede ilk düzenlenen bir bienale ev sahipliği yapıyoruz. Geleneksel temasının işlenmesi bizim için çok önemli. Geleneklerimiz bizleri geleceğe taşıyan köprü konumundadır. Gelenekleri ile bağı olmayan toplum kökü olmayan topluma benzer, geleceğe güvenle bakmamız geleneklerimizi hatırlamızla söz konusu olabilecektir.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından bianelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Dünyanın “58” ülkesinden “1412” sanatçının “3100” yapıtını buluşturan 1.Uluslararası Posta Sanatı (Mail Art) Bienali 14 Nisan 2016’ya kadar gezilebilecek.