2018-04-02

Batı Trakyalı Öğrenciler Üniversitemizi Ziyaret Etti

Batı Trakya'nın Gümülcine kentindeki Türk okullarında lise son sınıf öğrenimi gören yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu Üniversitemize ziyarette bulundu.

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen programda Gümülcineli öğrencilere Basın ve Halkla Birimi tarafından Tekirdağ, ulaşım, fakülteler, yurt imkanları, burs imkanları, sosyal ve kültürel hizmetler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Güven Avcı, Batı Trakyalı öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek Batı Trakya’dan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ne gelen Türk kökenli öğrencilerin ziyaretten dolayı büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu belirterek, “Batı Trakya’daki soydaşlarımızın çoğu genellikle Üniversitemizi tercih etmektedir. Önümüzdeki yıl uluslararası öğrenci kontenjanımızı arttırmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavına girmek koşuluyla daha fazla Türk kökenli öğrencimiz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ni tercih edeceğine inanıyoruz. Burası sizlerin eviniz.” sözlerine yer verdi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan günün anısına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e hediye takdiminde bulundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek öğrencileri makamında ağırladı. Ardından öğrencilere kampüs gezdirilerek üniversitemizin öğrencilere sunduğu akademik eğitimin yanı sıra sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri yerinde görme imkanı sunuldu.