2019-04-18

Barilla Sürdürülebilir Tarım Projesinin İkinci Yıl Olağan Kurul Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerimizin Barilla A.Ş. ile Ortaklaşa Olarak Yürüttüğü Uluslararası Projenin İkinci Yıl Olağan Kurul Toplantısı Üniversitemizde yapıldı.

Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet BAŞER, Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK ve Dr. Öğr. Üyesi Harun HURMA’nın yürütücülüğünü yaptığı ve Barilla A.Ş. ile ortaklaşa olarak yürüttüğü “Barilla Sustainable Farming” isimli projenin olağan kurul toplantısı Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ile birlikte projenin yürütücülüğünü yapan öğretim üyelerimiz (Prof. Dr. İsmet BAŞER, Doç. Dr. Korkmaz BELLİTÜRK ve Dr. Öğr. Üyesi Harun HURMA) ve ilaveten Barilla A.Ş.’nin Türkiye yöneticileri, üst düzeyde görevleri bulunan farklı kıta ve ülke sorumluları adına 18 kişi katıldı.

Toplantıda, projenin dünya çapında örnek bir proje olması nedeniyle diğer ülkelerden gelen Barilla A.Ş. yetkililerinin proje hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan bir sunu gerçekleştirilirken Barilla A.Ş. yetkililerinin projenin üniversitemizde yürütülmesinden dolayı duydukları memnuniyet ve güzel dilekler aktarıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Barilla A.Ş. arasında gelecekte atılacak ortaklaşa adımlar ve diğer projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Daha sonra proje kapsamında üniversitemize hediye edilen Meteoroloji Destek Ünitesi yerinde incelendi ve ardından 3 farklı lokasyonda bulunan makarnalık buğday ekili alanlara (NKU Kampüsü’ndeki, Çorlu’daki ve Ergene ilçesi İğneler köyündeki tarlalara) gidilerek, hem proje partneri Tekirdağlı üreticiler ve hem de Ergene Tarım İlçe Müdürlüğü ekibi ile bir dizi toplantılar gerçekleştirildi.

Proje, sürdürülebilir tarım, çevreyle dost makarnalık buğday üretim teknikleri ve ekonomik tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak hedefler içermektedir. Proje kapsamında, bir adet üretici el kitabı, web sayfası, çeşitli akademik yayınlar ve bir dize seminerler yapılması planlanmakta ve halen başarıyla devam etmektedir.