Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi
Etkinlikler
Kariyer Grup Danışmanlıklarımız Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda Başladı (17 Nisan 2018) ASTAŞ Firmasının Üniversitemizi Ziyareti (25 Nisan 2018) Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF 2018) gerçekleştirildi (18-19 Nisan 2018) Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu’nun 5.Kariyer Günleri Etkinliği (26 Nisan 2018) Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Merkezi Etkinlikleri (03 Mayıs 2018) Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali (07 Mayıs 2018) Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı (14 Mayıs 2018) Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Konferansı Düzenlendi (18 Haziran 2018) Stratejik Plan Farkındalık ve Durum Tespiti Çalıştayı Düzenlendi (21 Haziran 2018) Schott Orim Alman Cam Firmasına işbirliği Ziyareti Yapıldı (25 Haziran 2018) Beşer Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş Birliği Ziyareti Yapıldı (27 Haziran 2018) Başoğlu Kablo ve Profil San. ve Tic. A.Ş.ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Elba Bant San. ve Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Çetin Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Temmuz 2018) Vastaş Valf Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (04 Temmuz 2018) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Firma Ziyaretleri (06 Temmuz 2018) Tristone Flowtech İstanbul Oto. San. Tic. Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Temmuz 2018) Technocast Otomotiv San. ve Tic. A.Ş'ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) Sanifoam Sünger Sanayi ve Tic. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) İnteks Uluslararası Tekstil San. ve İhr. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (18 Temmuz 2018) Uğur Beton Metal ve Plastik San.Turizm Tic.Ltd.Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı ( 18 Temmuz 2018) Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (01 Ağustos 2018) Enka Plastik ve Kalıp San.Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyarareti Yapıldı (02 Ağustos 2018) Detay Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Ağustos 2018) Şık Makas Giyim San.Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Marmara Cam San.ve Tic A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Fabal Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Ağustos 2018) Polifarma İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş birliği Ziyareti Yapıldı (13 Ağustos 2018) Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumlarımız ve Eğitimlerimiz Başladı (1 Ekim 2018) Merkez Kampüsümüzdeki Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Eğitimlerimiz Başladı (2 Ekim 2018) Çorlu MYO Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (4 Ekim 2018) TÜB 13. Alt Kurul Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi (4 Ekim 2018) Hayrabolu MYO'ya Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz ve Bireysel Danışmanlığımız (8 Ekim 2018) Kariyer Merkezimiz, Web Sayfaları Konulu Eğitime Katıldı (9 Ekim 2018) Malkara MYO'ya Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (9 Ekim 2018) Şarköy MYO'da Tanıtım Sunumu, Cv Yazma, Mülakat Teknikleri Eğt., Bireysel Danışmanlıklarımız Muratlı MYO'ya Tanıtım Sunumumuz, Mülakat Teknikleri Eğitimimiz ve Bireysel Danışmanlığımız İİBF Öğrencilerimize Yönelik Kariyer Merkezi Tanıtım Sunumumuz Gerçekleştirildi (17 Ekim 2018)
2018-05-10

Adriyatik’ten Kafkaslar''a 4. Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Tamamlandı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak Yakın Doğu Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz "Adriyatik'ten Kafkaslar'a 4. Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne Şehrinde başarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyum ilgi ile takip edilmiş olup; Ülkemizdeki Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinin büyük bir kısmından, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden, Veteriner Fakültelerinden, Su Ürünleri Fakültelerinden, Gastronomi Bölümlerinden, Meslek Yüksekokullarının Gıda Teknolojisi programlarından akademisyenler ve uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Araştırma Enstitülerinden uzmanlar ile gıda sektöründen yönetici ve teknik eleman düzeyinde olmak üzere 200 civarında katılımcı iştirak etti.

Sempozyum Eş-Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci, açılış töreninde yaptığı konuşmada "Bugün tüm dünyada geleneksel gıdalara olan ilginin her geçen gün daha fazla arttığını ve geleneksel gıdaların giderek daha büyük ölçeklerde ve gıda kodekslerine uygun olarak daha sağlıklı bir şekilde üretildiklerini, günümüzde sağlıklı beslenme konusundaki bilinçlenme nedeniyle dünya genelinde bilhassa çocukların dengeli beslenmeleri, obeziteden korunmaları ve fast-food tarzı beslenmeden uzak tutulabilmeleri için geleneksel gıdalara daha fazla önem verildiğini belirterek, 4.sü düzenlenen Adriyatik'ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumunun da ulusal ve daha genel anlamda da Dünya ülkeleri arasında kültürel işbirliği ve bilgi paylaşımına önemli katkıda bulunduğunu” belirtmiş, Sempozyuma destek veren Sempozyum Onursal Başkanı Sayın Prof. Dr. Osman Şimşek ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile Namık Kemal Üniversitesi yöneticilerine, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Ümit Hassan'a, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Eş-başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan'a ve sempozyuma katkısı olan herkese şükranlarını sunduğunu" ifade etmiştir.            

Sempozyum Eş-başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan ise "Coğrafya, iklim, tarımsal üretimin ve yaşam tarzlarının geleneksel gıdaları şekillendirdiğini, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleneksel gıda kültürü bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında olduğunu, sosyal ve kültürel mirasımızın bir parçası olarak geleneksel gıdalarımızın korunması ve sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu" belirtmiştir.

Açılış töreni sonrasında sunulan çağrılı bildirilerde büyük bir ilgiyle izlenmiştir. Bu kapsamda Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof.Dr. Ayla Gülden Pekcan "Akdeniz Diyeti: Dört sürdürülebilir yararı ile kültürel bir model" başlıklı çağrılı bildirisini; İtalya'daki Bologna Üniversitesinden katılan Prof. Dr. L. Filippo D'antuono'da "Orijin ve diğer ürün tanımlama araçlarının isimlendirilmesi:  İtalya örneği" başlıklı çağrılı bildirisi ile geleneksel gıdaların orijinin belirlenmesi ve isimlendirilmesinin önemi hakkında dikkat çeken sunumlar yapmışlardır.

Sempozyumda iki gün boyunca; Süt Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Tahıl Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Et Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Sebze-Meyve Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Şekerli/Tatlı Gıdalar, Diğer Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Gıdaların Beslenme ve Sosyolojik Yönü, Geleneksel Fonksiyonel Gıdalar, Geleneksel Gıdalarda İnovasyon, Geleneksel Gıdaların Güvenliği, Geleneksel Gıdalarda Taklit ve Tağşiş, Geleneksel Gıda Üretim Proseslerinin Modernizasyonu ve Endüstrileşmesi ile zeytinyağı üretim metotları, zeytin yağının kalitesi, fonksiyonel özellikleri ve sağlık üzerindeki etkilerinin ele alındığı Zeytinyağı Özel Oturumu başlıkları altında 20 oturumda 99'u sözlü 280'si poster olmak üzere toplam 379 bildiri sunulmuştur. Bildiri özetleri, bir bildiri kitabı içerisinde toplanarak dijital kitap formatında elektronik ortamda gelecek nesillere bilimsel nitelikte bir kaynak eser ortaya çıkmıştır.

Sempozyumun genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı kapanış oturumunda söz alan konuşmacılar da Sempozyumun başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, gelecek yıllarda da sempozyumun uluslararası niteliğinin mutlaka sürdürülmesinin gerektiğini ifade etmişlerdir.