2015-02-24

Aday Portalı ve Firma Portalı Faaliyete Geçmiştir.

Bilindiği üzere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin temel işlevlerinden birisi öğrenci ve mezunlarımız ile iş dünyasındaki firmalarımız arasındaki iletişimi kurabilmektir.

Bu amaca hizmet edebilmek için Merkezimiz web sitesinde yer alan "Aday Portalı" ve "Firma Portalı" aktif hale geçmiştir. "Aday Portalı" öğrenci ve mezunlarımıza siteye üye olma hakkı tanımaktadır. Üyelik gerçekleştirildiğinde her bir öğrenci ya da mezunumuz kendi kişisel ve mesleki bilgilerini buraya aktarma ve CV oluşturma fırsatı elde etmiş olacaklardır. Web sitemizde ayrıca aktif hale geçen "Firma Portalı" da firmalarımıza siteye üye olma imkanı tanımaktadır. Firmalar bu sayede kendilerini tanıtma ve eleman taleplerini duyurabileceklerdir. Ayrıca, öğrenci ve mezunlara ait CV havuzundan faydalanabilmekte, staj ve iş ilanlarını portal üzerinden paylaşabileceklerdir. Böylece "Firma Portalı" aracılığıyla üye olan firmalarla bir ağ oluşturulması düşünülmektedir. Planladığımız etkinliklerde üye firmalar öncelikli olarak bilgilendirilebilecek ve katılmak istedikleri etkinlikleri seçerek veya kendilerinin yapmak istediği etkinlikleri Merkezimize teklif ederek bu ağdan faydalanmış olacaklardır. Ayrıca, Üniversite ve firmalar arasında köprü oluşturarak iş dünyasının tecrübe ve bilgilerinden öğrenci ve mezunlarımızın faydalanması amaçlanmaktadır.

Bu gelişmeler ışığında İlimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçilmiş olup, gerekli adımlar atılmaya başlanmıştır. Bu konuda akademik ve idari personelimizin yanı sıra tüm öğrencilerimizden desteklerini bekliyoruz.

Teşekkür ederiz.