2018-05-03

3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nin katılımlarıyla kurulan Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından lisansüstü öğrencilerini bir araya getirebilmek amacıyla düzenlenen 3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin üçüncüsüne ev sahipliği yaptığı Lisansüstü Öğrenci Kongresinde TÜB üyesi üniversitelerde eğitim almış veya almakta olan lisansüstü öğrencilere ait 150 civarında   sözlü veya poster bildiri paylaşıldı.

Rektörlük Konferans Salon’da düzenlenen kongrenin açılış töreninde TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süha Özden, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ile lisansüstü öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde Trakya Üniversiteler Birliği’nin 3.’sünü düzenlediği Lisansüstü Öğrenci Kongresine hoş geldiniz. Akademisyenliğin başlangıcı olan, yüksek lisans ve doktora çalışmalarının değerlendirileceği bu kongreler bizler için bir mihenk taşı. Buradan çıkacak bildirilerin çok daha faydalı evrelere gideceğine inanıyorum. Bu vesileyle kongrenin başarılı geçmesini diliyorum.” sözlerine yer verdi.

TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise konuşmasında “Trakya Üniversiteler Birliği olarak 3. Lisansüstü Öğrenci Kongresini gerçekleştiriyoruz. TÜB, dört üniversitenin bir arada olduğu belki de Türkiye’ye örnek olabilecek en önemli üniversite birliklerinden biri. Kurulduğundan bu yana kongre, panel, konferans gibi pek çok etkinlik düzenlendi. Ortak projeler yürütülüyor. Bu vesileyle bugün 3.sünü düzenlediğimiz bu kongrenin ben her şeyden önce başarılı geçeceğini inanıyorum.” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise tarafsız gözlem ve sistematik deney yoluyla bilgiye ulaşmanın önemine değinerek “Farabinin dediği gibi doğrudan başlayarak yanlışa uğrama uğraşında hepimiz yılmaz biçimde mücadele ediyoruz.  Hipotezler, tezler ortaya koyuyoruz. Bu tezlerimiz sınıyoruz. Bu bilgi ve bulguların kongreler aracılığıyla yayılmasını sağlamak.” dedi. Prof. Dr. M. İhsan Soysal “TÜB’ün  lisansüstü çalışmaları geniş kitlelere yaymak, onlarla bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlediği 3. Lisansüstü Öğrenci Kongresinin, bilginin sırça köşkten çıkarak halka yayılmasına ön ayak olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.

Program, katılımcıların Rektörlük Fuaye alandaki yazılı poster ve sunuları gezilmesi ile devam etti.