2017-10-03

18. Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı Tekirdağ’da Gerçekleştirildi

Uluslararası katılımlı 18. Paleontoloji – Stratigrafi Çalıştayı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Çalıştay açılışında konuşan Çalıştay Başkanı Prof.Dr. Sefer Örçen “ 2000 yılında ülkemizdeki özellikle Paleontoloji-Stratigrafi çalışmalarının ortaya konulması ve irdelenmesi için bir platform oluşturmak amacıyla kurulan Palentoloji Çalışma Grubu (PÇG), bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla yönlendiği temel ilkeler olarak; yeni bilimsel ve teknik gelişmeleri paylaşmak, farklı fosil gruplarının biyostratigrafik ve paleoekolojik çalışmalarla işbirliğini arttırmak, ülkemiz ve yakın coğrafyadaki çalışmaları uluslararası katılımlı projeler boyutunda geliştirmek için çaba göstermektedir. 150 üyesi olan PÇG, kuruluşundan bugüne kadar, düzenli bir periyotta 17 tematik Paleontoloji-Stratigrafi Çalıştayı (PSÇ) gerçekleştirmiştir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İsmail Yılmaz “ Yükseköğretim hızlı bir değişim içerisindedir. Bu değişimde üniversitelerin bazı kriterlere uygun şekilde değerlendirilmesi söz konusudur. Geçtiğimiz yıl açıklanan beş tematik üniversiteden sonra bu yılda on araştırma üniversitesi açıklanmıştır. Üniversitelerin makale sayıları, doktora mezunlarının sayıları gibi kriterlerin yanında yaptıkları bilimsel etkinliklerde önemli olmaktadır. İşte bu 18. Paleontoloji – Stratigrafi Çalıştayı da bunlardan bir tanesidir. Biz üniversite olarak her yıl çok sayıda bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan veya ortak olmaktan çok büyük mutluluk duymaktayız”  dedi.

Tema olarak “Kantitatif Biyostratigrafi, Paleobiyocoğrafya, Paleoekoloji ve Resifler” olarak belirlenen çalıştayda 40 bilimsel bildiri sunuldu. Çalıştay kapsamında 30 Eylül 2017 tarihinde “Resifal Çökellerin Jeolojisi ve Dupnisa Mağarası/ Kırklareli” başlıklı teknik ve sosyal gezi yapılırken; çalıştayın başkanlığını Prof. Dr. Sefer Örçen ve Yrd. Doç. Dr. Zeki Ünal Yümün gerçekleştirdi.