2019-05-01

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması Üniversitemiz Rektörünün Katılımıyla Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde bu yıl “Doğudan Batıya, Adil Bir Dünyaya” temasıyla 51 ülke 91 şehirde gerçekleştirilen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Tekirdağ etabı, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu UDEF’e bağlı Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla Bedesten Meydanında gerçekleşti.

Program İstiklal Marşının okunması ve Somali’den İbrahim ADEM’ in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Rahim CELEP açılış konuşmasında; “Derneğimiz, yurtdışından Türkiye’ye, eğitim için gelen öğrencilere, eğitim ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla 5 sene önce Tekirdağ’da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.  “Biz Bir Milletiz”  sloganıyla yola çıkan TUDER,  2010-2011 eğitim öğretim yılında sayıları 64 olan, bugün ise muazzam bir artış ile sayıları yaklaşık 700'e ulaşan misafir öğrenciler için eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir. Bu sayede farklı coğrafyalardan gelmiş yüzlerce öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuuru verilmektedir. Tekirdağ’da gerek resmi ve gerekse diğer sivil toplum kuruluşları bizleri tanıdıkça ve yaptığımız işin önemini gördükçe değerli katkılarının arttığı görmekteyiz. Hepsine buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

Uluslararası öğrenciler adına konuşma yapan Yunanistan (Batı Trakya)’dan Erkan MOLLA ise “Bugün burada dünyanın dört bir yanından gelip Tekirdağ da geleceğimiz için bizlerle birlikte yürüyen sizlerin desteği ve katkılarıyla “12. Uluslararası Öğrenci Buluşması” programımızı gerçekleştiriyoruz. Bizlere kucak açtığınız ve değerli katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Dünya hızlı bir dönüşüm içerisinde, bu süreçte milyonlarca insan evsiz barksız hatta vatansız kalıyor, sağlıksız koşullarda açlıkla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışıyor ve vicdanını unutmuş insanlıktan merhamet bekliyorlar. Ancak hepimiz şahidiz ki, Türkiye, bu mazlum insanlara kucak açıyor ve durduğu yerde nutuklar atmak yerine, bu insanların ellerinden tutuyor kimisine ilaç kimisine gıda kimisine barınak kimisine de eğitim olarak ulaşıyor. Ve şunu çok iyi biliyoruz, Türkiye’nin başarısı, güçlenmesi ve ilerlemesi, sadece bu ülkenin değil dünyadaki tüm mazlum milletlerin de menfaatinedir, bizler bu güce güç katmak için buradayız.” sözlerine yer verdi.

UDEF Temsilcisi Necati İŞBİLEN ise yaptığı konuşmada “UDEF her geçen gün büyüyor. Dernek sayımız artıyor. 12. sini yaptığımız öğrenci buluşmamız bu sene 51 ülkede ve 91 şehirde yapılıyor. Final Programımız ise 4 Mayısta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katılımıyla İstanbul’da yapılacaktır. Buradan herkesi final programımıza davet ediyorum” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise yaptığı konuşmada “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Uluslararası Öğrencilere büyük önem vermekteyiz. Halen mevcut olan 690 uluslararası öğrenci sayımızı ilave kontenjanlar koyarak arttırdık. Rumeli Araştırmaları Merkezi kurduk. Eğitimlerinin yanında öğrencilerimizin sosyal ve kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlayan TUDER benzeri derneklerin yaptıkları faaliyetlerin çok önemli olduğunu biliyoruz ve kendilerini destekliyoruz.” dedi.

Program daha sonra uluslararası öğrencilerin hazırladıkları sahne gösterileri ve ülke stantlarının gezilmesiyle devam etti. Açılış programı sonunda tüm ziyaretçilere yöresel pilav ve ayran ikramı yapıldı.