Kariyer Grup Danışmanlıklarımız Muratlı Meslek Yüksekokulumuzda Başladı (17 Nisan 2018) ASTAŞ Firmasının Üniversitemizi Ziyareti (25 Nisan 2018) Tekirdağ İstihdam Fuarı (TEKİF 2018) gerçekleştirildi (18-19 Nisan 2018) Çorlu Mühendislik Fakültesi Çevre Topluluğu’nun 5.Kariyer Günleri Etkinliği (26 Nisan 2018) Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Merkezi Etkinlikleri (03 Mayıs 2018) Yeni İşim Girişim Programı 2018 Finali (07 Mayıs 2018) Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı (14 Mayıs 2018) Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Konferansı Düzenlendi (18 Haziran 2018) Stratejik Plan Farkındalık ve Durum Tespiti Çalıştayı Düzenlendi (21 Haziran 2018) Schott Orim Alman Cam Firmasına işbirliği Ziyareti Yapıldı (25 Haziran 2018) Beşer Toprak Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş Birliği Ziyareti Yapıldı (27 Haziran 2018) Başoğlu Kablo ve Profil San. ve Tic. A.Ş.ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Elba Bant San. ve Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (29 Haziran 2018) Dinarsu İmalat ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Çetin Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (02 Temmuz 2018) Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Temmuz 2018) Vastaş Valf Armatür Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (04 Temmuz 2018) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinden Firma Ziyaretleri (06 Temmuz 2018) Tristone Flowtech İstanbul Oto. San. Tic. Ltd. Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Temmuz 2018) Technocast Otomotiv San. ve Tic. A.Ş’'ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) Sanifoam Sünger Sanayi ve Tic. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (11 Temmuz 2018) İnteks Uluslararası Tekstil San. ve İhr. A.Ş’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (18 Temmuz 2018) Uğur Beton Metal ve Plastik San.Turizm Tic.Ltd.Şti’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı ( 18 Temmuz 2018) Hamburger Turkey Kağıt Üretim ve Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (01 Ağustos 2018) Enka Plastik ve Kalıp San.Tic.Ltd.Şti.’ne İş birliği Ziyarareti Yapıldı (02 Ağustos 2018) Detay Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (03 Ağustos 2018) Şık Makas Giyim San.Tic. A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Marmara Cam San.ve Tic A.Ş.’ye İş birliği Ziyareti Yapıldı (09 Ağustos 2018) Fabal Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne İş birliği Ziyareti Yapıldı (10 Ağustos 2018) Polifarma İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine İş birliği Ziyareti Yapıldı (13 Ağustos 2018)
2018-05-16

Üniversitemiz Danışma Kurulu Bilgi Paylaşım Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin eğitim - öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için önerilerde bulunmak amacıyla oluşturulan Üniversitemiz Danışma Kurulu; üniversitemizdeki birim, bölüm ve programlar hakkındaki çeşitli konularda istişarede bulunmak ve tavsiye niteliğinde kararlar almak maksadıyla Rektörlük Toplantı salonunda bir araya geldi.

Üniversite - sanayi işbirliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok alanda bölgenin geleceğine yönelik çeşitli çalışmaların kurumsal işbirliği ile sürdürülmesine dair dış paydaş görüşlerinin alınmasının önemi üzerinde durulan toplantıda; üniversitenin gelişimine katkı sağlamak ve üniversitenin, kendisini çevreleyen iş ve eğitim dünyası gibi temel aktörler ile bağlarının güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda, üniversitemizin özellikle üniversite - sanayi işbirliği anlamında Teknoloji Transfer Ofislerinin aktifleştirilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Hedefimiz bir araştırma üniversitesi haline gelmek. Eğitim politikalarımızı ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

NKÜ öğrencilerinin işyerlerinde eğitimi konulu bir sunumda da bulunulan toplantıda; öğrencilerin günlük hayattaki tecrübeleri ile üniversiteden edindikleri teorik bilgilerin harmanlanmasının önemi ve işyerlerinde gerçekleştirilecek eğitim modeli olan, meslek yüksekokulları ve fakültelerde ‘Sektör Tümleşik Eğitim Modeli’nin ilgili bütün birimlere yayılmasındaki önem vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, Danışma Kurulunu oluşturan Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanlığı, Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile işbirliği halinde, öğrencilerimizin ilgili alanlarda haftanın belirli günleri ya da son sınıfın son döneminde fabrika, atölye ve işlik gibi uygulamalı eğitim olanağı veren birimlerde pratik kazanmalarına ilişkin üniversitenin bütün dallarında ‘İntörn Eğitim’e geçilmesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda söz alan konuşmacılar, üniversitemizde uygulanan ‘Çok Paydaşlı Ortaklık Modelinde Kariyer Hizmetlerinin Geliştirilmesi’ kapsamında yapılandırılan her dal için sanayi ve teknoloji birimlerinin örgütsel ağı içinde ziyaret edilerek Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin proje ortağı olduğu, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Trakyakariyer portalına kaydolmalarının sağlanması ile birim yöneticilerinin öğrencilerimize potansiyel pratik çalışma yöntemleri ve staj imkânları konusunda daha fazla farkındalık yaratması hususunda görüşlerini dile getirdiler.

Danışma Kurulunun çalışmasına dair çeşitli stratejilerin görüşüldüğü toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.