2014-03-31

“Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli ILMM-BSE Projesi” Eğitim Programı II Yapıldı

Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Ortak Operasyonel Programı (2007-2013) kapsamında desteklenen ILMM-BSE- Integrated Land-Use Management Modelling in Black Sea Estuaries (Karadeniz Havzaları Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetimi Modeli) projesinin, proje süresince 6 kez yapılacak olan ikişer günlük Eğitim Programlarından ikincisi 27-28 Mart 2014 tarihlerinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, Proje Koordinatörü Ali Sırrı Ören, Ortak Araştırma Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu, Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut yanında Üniversitemiz öğretim üyeleri, Hayrabolu Belediyesi ve TURMEPA temsilcileri, DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Adem Coşkun ve DSİ Şube Müdürlüğü temsilcileri, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam ve araştırıcıları, Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji İstasyonu Müdürü Dr. Fatih Bakanoğulları ve araştırıcıları, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü temsilcileri lisansüstü öğrencileri, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olmak üzere toplam 78 kişi ile yerel basın katılmıştır.

Eğitim Programı kapsamında, Proje tanıtımı Prof. Dr. Fatih Konukçu; Trakya Bölgesi su kaynakları ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nün Ergene Havza’sındaki çalışmaları DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Adem Coşkun, havzaların fiziksel dizaynı İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Zafer Şeker, ILMM-BSE Projesi kapsamında yapılacak teknik çalışmalar ve havza modellemesinde CBS kullanımı Prof. Dr. Selcuk Albut tarafından anlatılmıştır.

Eğitim Programı sonunda tüm katılımcılara sertifika verilmiştir.