2020-07-03

Aile Akademisi Eğitimleri Sona Erdi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü paydaşlığı ile düzenlenen “Aile Akademisi Eğitimleri” sona erdi.

Altı hafta süren eğitimler, 12 Şubat 2020’de başlamış ve 18 Mart 2020 tarihinde sona ermesi planlanırken, PANDEMİ sebebiyle 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle sona ermiştir. Ayrıca 22 Şubat 2020 tarihinde ek bir sunum da gerçekleştirilmiştir.

NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ gerçekleştirdiği kapanış konuşmasında “Ebeveynler çocuklarının hayatta sahip oldukları en önemli öğretmenleridir. Çocuğun sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel yönden gelişimi ilk olarak ailede başlamaktadır. Aile çocuğun okul başarısında ve olumlu davranışlar geliştirmesinde hayati rol oynamaktadır. Aile eğitim programları, aile eğitimi için birçok farklı yollar takip etse de özünde aynı amaca hizmet etmektedir. Bu programlar, ailelerin ebeveyn olmadaki sorumluluklarını kazanmalarına yardımcı olmak, aile bağını güçlendirmek, çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda aileleri bilgilendirmek, destek olmak (özellikle dezavantajlı çocuklar ve aileleri) ve çocukları okula başlarken öğrenmeye hazır hale getirmek gibi hedeflere sahiptirler. Verilen bu eğitimlerle katılımcılarımıza söz konusu konulara ilişkin katkı sağlamış olduğumuza inanıyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN, Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Melek CİNGÖZ ile NAKSAM Danışma Kurulu Üyeleri Müge YILDIZ TOPAK ve Güniz ÖZCAN'ın da katıldığı programın sonunda, NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN ve Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü USLU tarafından katılımcılara sertifikaları verilmiştir. Eğitimleri veren akademik personele ise teşekkür belgeleri sunulmuştur.

“Aile Akademisi” Eğitimleri süresince;

12 Şubat 2020 tarihinde Psikolog Özlem UZEL “ Dünden Bugüne Aile” ve “İki İnsan Eğitimi” ile 4 Mart 2020 tarihinde “Ailede Dil ve İletişim” ve “Ailede Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü”,

19 Şubat 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Zehra GÖZÜTOK TAMDOĞAN “Aile Olmak Birlikte Bir Yaşam Oluşturmak” ve Dr. Öğr. Üyesi Ömer YILMAZ “Evlilikte Hak ve Sorumluluk Dengesi”,

22 Şubat 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Naile Esra SAKA “İstismar, İhmal ve Şiddet: Nedenleri, Koruyucu Önlemler” ve “Madde Bağımlılığı: Nedenleri, Koruyucu Önlemler”,

26 Şubat 2020 tarihinde Doç. Dr. Murat BEYAZYÜZ “Ailede Mahremiyet ve Sır” ve “Ailede Üçüncü Kişilerle İlişkiler”,

11 Mart 2020 tarihinde Doç. Dr. Tülin YILDIZ “Ailede Sağlık” ve Dr. Öğr. Üyesi Oya ONAT KOCABIYIK ve Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ÜZÜMCÜ  “Ailede Değerlerin Korunması ve Çocuklarda Değer Aktarımı”,

1 Temmuz 2020 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Hilal KARABULUT ise “ Ebeveyn Olmak” konulu eğitimleriyle bu projeye destek olmuşlardır.