2018-04-10

İntörn Mühendislik Eğitimi Programına Katılan Öğrenciler Ziraat Fakültesinde Buluştular

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilerimiz ile buluşma ve durum değerlendirme toplantısı 8 Nisan 2018 Pazar günü Ziraat Fakültesi Toplantı Salonunda yapıldı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 5 Şubat 2018 tarihi itibariyle başlatılan ve 16 hafta sürecek programın 9. haftasında fakültede gerçekleştirilen toplantıya Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan ve İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Akademik Danışmanı öğretim üyeleri katıldılar.

Toplantıda öğrencilerimiz ile program hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, İntörn Mühendislik Eğitimi Programında şuana kadar edindikleri beceriler, tecrübeler ile gözlemlerini paylaştılar. Öğrencilerimiz gıda firması bünyesinde gerçekleştirdikleri araştırma çalışmaları ve diğer faaliyetleri, aldıkları görevler ve eğitimleri ifade ettiler. Öğrencilerimiz gıda firmalarının İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katkılarını açıklarken, aynı zamanda intörn mühendis olarak gıda firmalarına katkılarını da değerlendirdiler.

İntörn Mühendislik Eğitimi Programı Koordinatörlüğü ve Akademik Danışmanı öğretim üyeleri de öğrencilerimizin uygulamalı mühendislik eğitimi gördüğü firma ziyaretleri sırasında edinilen izlenimleri ve İşyeri Eğitim Danışmanlarından alınan bilgileri paylaştılar.

Toplantıda İntörn Mühendislik Eğitimi Programına katılan öğrencilerimiz 25 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacak program sonrası sunacakları sonuç raporları hakkında bilgiler de verildi.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden ve uygulamalı eğitiminde yeni bir model olan İntörn Mühendislik Eğitimi Programında Ülkemiz Gıda Sektörünün 25 kurumsal ulusal ve uluslararası firmasında 40 öğrencimiz uygulamalı eğitim almaktadırlar.