2018-08-17

İç Kontrol Kavramı ve Üniversitelerde Uygulamaları Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemizin çalışmalarını daha etkin sürdürmesi amacıyla “iç kontrol kavramı ve öneminin ne olduğu ve iç kontrolün mali yönetim sistemi içinde uygulanması” konularını içeren program, tüm birimlerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Rektörlük 11. Kat Toplantı Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal yaptı. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Üniversitemizde iç kontrol sisteminin etkin bir şekilde kurulması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla bir takım çalışmalar yaparak iç kontrol uyum planını hazırlamış bulunuyoruz. Gerçekleşecek olan programda İç kontrolü nasıl uygulamamız gerektiği ile ilgili siz değerli çalışma arkadaşlarımıza bilgiler verilecektir. Programın herkese katkı sağlayacağı inancındayım” dedi.

Eğitim programına konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, İç Kontrol Sisteminin Genel Esasları, İç Kontrol Standartlarına Yönelik Üniversitemizin Mevcut Yapısı ve Değerlendirmesi, Stratejik Plan, Program ve Operasyonel Riskler ve Yönetim ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, Strateji ve Performans Riskleri konusuna da değinerek Risk Yönetiminde Kritik Başarı Faktörleri ile Risklerin Değerlendirilmesi konularını katılımcılara aktardı.

Sunumun ardından katılımcılar “Risk Strateji Matrisi” çalışmasını gerçekleştirdi. Sorumlu oldukları birim ile ilgili stratejik amacı belirleyen her bir katılımcı stratejik hedefin ne olduğunu, mevcut olan riski saptayarak bu riskin kaynağını ve gerçekleşme olasılığını diğer katılımcılar ile paylaştı.

Eğitim programı tüm personelin toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.