2014-12-18

Üniversitemize Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi Ödülü ve Erasmus Kalite Belgesi Ödülü Verildi

Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki (DE) ve Erasmus Kalite Etiketi Ödül Töreni, Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu' nun katılımlarıyla 17 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Törende, DE ve E- Kalite belgesi almaya hak kazanan üniversitelere ödülleri verildi.

Farklı ülkelerin eğitim kurumlarında öğrenim gören yükseköğretim öğrencilerinin derslerinin tanınırlığını sağlayan AKTS, uzun vadede kredi notlandırma konusunda Avrupa düzeyinde standartlaşmayı ve Avrupa bütünleşmesinin eğitim boyutunu güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Erasmus Beyannamesine sahip olan ve AKTS'ni uygun şekilde hayata geçiren üniversitelere başarılı bulunmaları halinde Avrupa Komisyonu tarafından AKTS etiketi verilmektedir. 2013 yılı başvuruları kapsamında Avrupa genelinde toplamda verilen 47 AKTS etiketinin 16'sı Türkiye'deki yükseköğretim kurumları tarafından alınmıştır. 2013 yılında AKTS etiketi alma oranında Türkiye ilk sırada yer almaktadır.

Törende üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’ e Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi Ödülü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois BEGEOT tarafından takdim edilmiştir.

Törende ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek’ e Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu tarafından “Personel Ders Verme Hareketliliği” faaliyeti kapsamında üniversitemizin göstermiş olduğu başarıdan ötürü Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde iyi uygulama örneği olarak öne çıkan üniversitelerimize bu yıl ilk kez verilen “Erasmus Kalite Ödülü” takdim edilmiştir.

Erasmus Kalite Belgesi için tıklayınız.

ECTS Label Belgesi için tıklayınız.