2016-10-10

Üniversitemizdeki Oryantasyon Programları Sona Erdi

Üniversitemiz Fakülteleri, Yüksek Okulları ve Meslek Yüksek Okullarına bu yılki eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programları sona erdi

-ZİRAAT FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda yaptıkları tercihlerle 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi itibariyle Ziraat Fakültemiz ailesine katılan öğrencilerimizin, öğrenim görecekleri Üniversitemiz ve Ziraat Fakültemizi tanımalarını sağlayarak uyum süreçlerini hızlandırmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

Ziraat Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Oryantasyon programına Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Ziraat Fakültemiz 1.Sınıf öğrencilerinin Bölüm Danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Ertan Ateş ve Arş. Gör. Dr. Burçin Başaran, Ziraat Fakültemiz Sekreteri Ayla Pilatin, Ziraat Fakültemiz Öğrenci İşleri Biriminden Semra Halayık katıldı.

Öğrencilerinin katılımlarının yoğun olduğu programda Ziraat Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Üniversitemizin ve Fakültemizin genel yapısı, sunulan olanakları, gerçekleştirilen faaliyetler ile idari ve akademik konular hakkında öğrencilerimizi bilgilendirerek Üniversitemiz “Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” kapsamında ayrıntılı bilgiler aktardı. Prof. Dr. Murat Taşan, öğrencilerimizin Üniversitemizin öğrenci topluluklarında aktif görev almalarını, üniversitemizin ve fakültemizin düzenlediği bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarını istedi.

Ziraat Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin bir araya gelerek aynı zamanda birbirleriyle tanışma fırsatı bulduğu oryantasyon programı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan’ın iyi dilek ve temennileri ile son buldu.

-BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na yerleşen öğrencilere yönelik olarak düzenlenen oryantasyon programı Üniversitemiz Spor Komplesi’nde gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu oryantasyon programı Müdür Yardımcısı Okutman Serkan Aydın'ın açılış konuşması ile başlayarak Yüksekokul Sekreteri Tolga Arslan’ın idari boyuttaki bilgileri vermesi ile devam etti.

Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarının tek tek Üniversitemiz ve Beden Eğitimi ve  Spor Yüksekokulu ile İlgili verdiği değerli bilgiler ile süren oryantasyon programı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Gözde Ersöz ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doçent Doktor İlker Özmutlu'nun konuşmaları ile bir son buldu.

-SAĞLIK YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu’na yeni kayıt yaptıran öğrencilerin uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla oryantasyon programı düzenlendi.

Yeni Morfoloji binası Amfi 1’de düzenlenen programda; Sağlık Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız, öğrencilere başlangıcını yaptıkları üniversite hayatında başarılar diledi.

Daha sonra Sağlık Yüksekokulumuz Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ebru Önler, Öğr. Gör Özlem Kaya, Hemşirelik bölümünden; Araş. Gör. Dr. Şebnem Bilgiç, Araş. Gör. Arzu Malak, Öğr. Gör. Ela Yılmaz Coşkun, Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünden; Öğr. Gör. Dr. İhsan Karaboğa, Beslenme ve Diyetetik bölümünden; Yrd. Doç. Nazan Tokatlı Demirok katkılarıyla yüksekokulun genel yapısı,  uyulması gereken kurallar, öğrenci toplulukları, sosyal olanaklar gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi ve soruları yanıtlandı.

-SAĞLIK HİZMETLERİ MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri 1. Sınıf öğrencileri için “Oryantasyon Programı” gerçekleştirildi.

Piramit Salon’da Meslek Yüksekokulumuza yeni başlayan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Fizyoterapi Bölümü ve Yaşlı Bakımı Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine oryantasyon programı düzenlendi.

Oryantasyon Programına Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuz hakkında bilgiler verilerek, programın sonunda idarecilerimiz ve akademisyenlerimiz öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdı.

-HAYRABOLU MYO ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksek Okulu’nda, 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, oryantasyon eğitimi düzenledi.

Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuz birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen “Oryantasyon Programı”, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programa katılan öğrencilere, Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu Hayrabolu ilçesi ve olanakları, okulumuz akademik ve idari personeli, programlar, sınav sistemi, uzaktan eğitim dersleri ile sosyal olanaklar ve etkinlikler hakkındaki bilgiler, Md. Yrd. Öğr. Gör. Beyhan Tuncer tarafından verildi.