2016-10-14

Üniversitemizde Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemizdeki Uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon programı Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemizde her yıl uluslararası öğrenci sayımız artıyor. Yer yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılar ile amacımız öğrencilerimizin üniversitemizde iyi bir eğitim almalarını sağlamak.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasında “Bizim iyi üniversite olma araçlarımızdan bir tanesi de uluslararasılaşmaktır. Çünkü Dünyanın en iyi bilim yuvaları eski çağlardan bu yana enternasyonal yerlerdir. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesi uluslararası öğrencileri ile üniversite kimliğini yakalamaya çalışmaktadır. Bunun bize çok çeşitli avantajları var. Ne kadar farklı milletten öğrenci burada olursa bizler kendimizi o kadar geliştirebiliyoruz.  Bizim de dünyanın dört bir yanında gelen bu insanlara vereceğimiz çok güzel bir kültürümüz var. Öğrencilerimiz ülkemiz arasında kültür elçisi görevlerini yerine getirmekte dünya kültürüne başarılı şekilde katkı sağlamaktadır. Namık Kemal Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerimizi aramızda görmekten, onlara eğitim-öğretim vermekten, belli bir dönem alacakları eğitim sonrasında diploma vermekten, Üniversitemizden mezun etmekten büyük memnuniyet ve gurur duyuyoruz.  Öğrencilerimiz ülkemizde misafir olduklarını değil, ev sahibi olduklarını çok iyi bilmelidirler.” sözlerine yer verdi.

Sohbet ortamında gerçekleşen programda yabancı uyruklu öğrencilerin önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek uluslararası öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkânlardan faydalanma konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yabancı öğrenciler de daha önce dilek ve önerilerini iletebilmeleri için toplantılar düzenlendiğini ve bu toplantılarda ilettikleri önerilerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, üniversitemizdeki yetkililere kolayca ulaşabildiklerini dile getirdiler.