2019-03-06

Üniversitemizde Kariyer Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde nitelikli istihdamı artırmak, mezunların iş yaşamına hızlı adım atmalarını kolaylaştırmak amacıyla “Kariyer Günü” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonda gerçekleştirilen Kariyer Günü etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat ÇETİN, kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Yaşar ESEN, “İş-Kur Kampüste” temalı Çalışma ve İş Kurumu ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde düzenlemiş olduğumuz “Kariyer Günlerine” hoşgeldiniz. İşgücü piyasasına yeni girecek gençlerimizi çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak, onların işbaşı eğitim programlarından mümkün olduğunca faydalanmalarını sağlamak amcıyla düzenlemiş olduğumuz “Kariyer Günleri” aynı zamanda kurum ve kuruluşların nitelikli işgücüne erişebilmelerini de mümkün kılmaktadır.” diyerek programın önemine dikkat çekti.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün gelecek adına, yatırım adına önemli bir gün. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bulunan Kariyer Merkezimiz ile sahadaki temsilcisi piyasadaki iş potansiyellerini bilen Çalışma ve İş Kur Müdürlüğümüz vasıtasıyla sizleri sahaya inme anlamında Nasıl? Nerede? Ne şekilde? ve Hangi vasıtalarla iş bulma imkanları vardır? sorularına sahadan aldıkları tecrübelerle cevap bulma anlamında önemli bir gündür. Kariyer Günü Etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

“Öncelikle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine, Çalışma ve İş Kurumuna, Trakya Kalkınma Ajansına bu önemli günün düzenlenmesine katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Mezuniyet sonrasında iş bulmak öğrenciler için çok büyük bir stres.” diyen   Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, yeterli donanıma sahip olsalar bile mezunların doğru yolu izlemedikleri takdirde iş bulmalarında zorlandıklarına dikkat çekerek Kariyer Günü gibi etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Kariyer Günü” toplantımıza hoş geldiniz. Rekabetin günden güne arttığı dünyamızda kendinizi geliştirmeniz çok önem arz ediyor. Hz. Mevlana’nın çok önemli bir sözü vardır. “Mum olmak kolay değil; ışık saçmak için önce yanmak gerekir.” der. Dolayısıyla pişmeniz gerekiyor. pişerken de kendinizi yetiştirmeniz çok önemli. Bir yandan rekabet artıyor, bir yandan da çok şanslısınız. Bizim öğrenciliğimizde bu tür olanaklar “Kariyer Günleri”, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, TEKNOPARK, TEKMER yoktu. Şuan Üniversitemizde bu imkanları ve daha fazlasını sunuyoruz. Arzu eden öğrencilerimiz kendilerini geliştirme şansı bulabiliyor. Bu fırsatları bence iyi değerlendirin.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından İş ve Meslek Danışmanı Serpil YÜCEL “Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” İş ve Meslek Danışmanı Candan ULUSOY da “İş Kur İşbaşı Eğitim Programları ve Sosyal Çalışma Programları” konulu sunumlarını katılımcılar ile paylaştı.