2016-03-31

Üniversitemizde Fıkıh Medeniyeti Konferansı

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, üniversitemizde “Fıkıh Medeniyeti” konulu konferans verdi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Yüksel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferans öncesi konuşmacı Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ile katılımcılara teşekkür eden Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, “Öğrencilerimizin ve halkımızın dini doğru anlamaları konusunda bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bunun için de bu tür konferanslarımızı düzenliyoruz” dedi.

Fıkıh Medeniyeti’nin İnsan-İnsan ve İnsan-Allah ilişkisi olduğunu, insanın da dünyaya gelişiyle birlikte hürriyet, masumiyet ve mülkiyet hakkı kazandığını kaydeden Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Fıkıh Medeniyeti’nin tarihsel süreci hakkında bilgi verdi.

Konferansın bitiminde Prof. Dr. Abdullah Kahraman, katılımcıların sorularını cevaplandırırken, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin tarafından Prof. Dr. Abdullah Kahraman’a günün anısına Üniversitemiz Tabağı hediye edildi.

Konferans, protokolün toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.