2017-05-17

Üniversitemiz Yunanistan''''da Düzenlenen “Türk Eğitim Günleri’nde Temsil Edildi

Üniversitemiz, Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te yer alan Uluslararası Helexpo fuar alanında 10-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türk Eğitim Günleri” nde temsil edildi.

T.C. Selanik Başkonsolosluğu tarafından “14’ncü Selanik Uluslararası Kitap Fuarı” kapsamında organize edilen “Türk Eğitim Günleri”ne, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi; Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi ile birlik dışından İstanbul Üniversitesi katılım gösterdi. “Türk Eğitim Günleri”nde üniversiteler, sahip oldukları bölüm ve programlar, barınma, beslenme, sportif-kültürel imkanları ile yayın faaliyetlerini tanıtma fırsatı elde etti.

Tanıtım etkinliğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Basın ve Halkla İlişkiler  Müdürü Hakan Cömertler, üniversitemiz öğrencilerinden Melis Kazım ve Hamza Çakır yer aldı.

Programın ilk gününde tarihinde Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, üniversite rektörleri ve beraberindeki heyetler onuruna Başkonsolosluk binasında bir resepsiyon verdi.

Programın ikinci gününde 11 Mayıs 2017 tarihinde Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, beraberinde; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile birlikte Yunanistan İçişleri Bakan Yardımcısı (Medonya – Trakya’dan sorumlu) Maria Kollia Tsarouha, Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Tzitzikostas, Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris ve Selanik Aristo Üniversitesi Rektörü Periklis Mitkas ile görüştü.

Ardından Başkonsolos Okan ve üniversite rektörleri Helexpo Fuarı Konferans Salonu’nda basın ve bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, üniversitelerimiz ve Türkiye’deki eğitim imkanları hakkında bilgiler paylaştılar.

Toplantıda konuşan Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan, gençlerimize yatırım yapmak gerektiğini vurguladı, bu bağlamda eğitim sektörü için “bacasız sanayi” benzetmesini yaptı ve eğitimden sadece kazanç elde edilebileceğini belirtti. T.C Selanik Başkonsolosu olarak, Türkiye ile Yunanistan arasında her alanda işbirliğinin daha da geliştirilmesini hedeflediğini ifade etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Yücel Acer, Balkanlara açılım yapmak, gençleri Türkiye’de araştırma yapmaya teşvik etmek ve Yunan öğrencileri Türkiye’de eğitim görmeye davet etmek istediklerini ifade etti.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise, Namık Kemal Üniversitesi’nin tanıtımını yaparak öğrencileri vasıtasıyla üniversitenin sanayiye yönelik desteğini vurgulayarak “Farklı kültürleri akademik paydada buluşturan, değerlere karşı sorumlu, ortak akla önem veren Namık Kemal Üniversitesi,  dinamizmiyle, nitelikli eğitimi, araştırma projeleri ve bilimsel yayınları ile yarınlara emin adımlarla yürümektedir.  Ülkemize önemli katkılar sağlamaya aday olan üniversitemiz geliştirdiği yüzlerce projeyle birçok konuda, köklü üniversitelerimizde dahi örneği olmayan öncü uygulamalara imza atmış dev bir eğitim kurumu olmuştur. Rekabetçi ve girişimci bir anlayışla, teknolojinin tüm imkânlarından yararlanan, inovasyon çalışmalarına destek veren üniversitemiz, öğrencilerine teorik bilgilerini pratiğe aktaracak olanaklar sunmaktadır.” dedi.

Basın toplantısından sonra Başkonsolos ve rektörler, üniversitelerin tanıtım stantlarını ziyaret ederek stant görevlilerine başarılar dilediler.

20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği kitap fuarı süresince Yunan öğrenci ve vatandaşları Üniversitemizin standına yoğun ilgi gösterdiler.