2020-02-27

Üniversitemiz Trakya Kariyer Fuarında Temsil Edildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Bülent EKER ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın himayelerinde Yetenek Her Yerde” temasıyla Trakya Bölgesi’nde ilk kez Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin paydaşlığında gerçekleştirilen bölgemizin en büyük kariyer fuarı olan “Trakya Kariyer Fuarı”na katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Balkan Kongre Merkezi’nde 295 firma ve on binlerce öğrencinin katılımıyla düzenlenen “Trakya Kariyer Fuarı” na Üniversitemiz paydaşlığında katılım sağladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen ve temel hedefi üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında üniversiteler bünyesindeki kariyer merkezlerinin daha aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini de amaçlayan etkinliklerde ayrıca öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlaması oluşturmaları ve firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler de paylaşılıyor.