2014-06-27

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 37. Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Namık Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Namık Kemal Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ile mezun öğrencilerin ailelerinin katıldığı mezuniyet töreninde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk konuşmayı okul birincisi Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Ayça Kaya yaptı.

Kaya konuşmasında, “Bir üniversite mezunu olarak diploma almaya hak kazandığım şu an kendim ve arkadaşlarım adına şunu söyleyebilirim biz bir üniversite mezununun gerektirdiği bütün vasıflara sahip olarak diploma alıyoruz. Yüce milletimizin bize gösterdiği ve sunduğu fırsatların ne anlama geldiğini biliyoruz ve bundan sonraki meslek yaşamımızda da aynı bilinçle bizden sonraki kuşakların mutlu olması ve dünya ile rekabet edebilecek becerilerle yetişmesi için üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyorum” sözlerine yer verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Meslek Yüksekokul’un tarihi geçmişi hakkında bilgi vererek programlardan bahsetti. Doç. Dr. İsmail Yılmaz “Okulumuz 17 Gündüz ve 10 İkinci Öğretim olmak üzere toplam 27 teknik programda,  sayısı 5500’ü aşan öğrencisiyle 58’si kadrolu 17 hocamız da sektör temsilcilerinden olmak üzere 75 öğretim elemanıyla eğitim öğretime devam etmektedir. Üniversitemizdeki 26 bini aşan öğrencisinin %20’den fazlası Meslek Yüksekokulumuzda öğretim görmektedir. Okulumuz ISO 9001 ve Uluslararası Edexcel Kalite Yönetim Sistemi belgelerine sahiptir. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bölgede bulunan sanayi kuruluşlarında öğrencilerin üretim teknolojilerinden yararlanmaları ve mesleki becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır. Günümüzde sanayicilerimizin ara eleman ihtiyacının karşılanmasında; 2013-2014 Öğretim Yılı sonunda mezun durumdaki öğrenci potansiyeli ile yüksekokulumuzun katkısı büyüktür” dedi.

Törenin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ülkemiz  meslek yüksekokulları  arasında sahip olduğu 38 yıllık köklü alt yapısı, nitelikli öğretim elemanları ve atölye,  laboratuar donanımları sahip olduğunu belirterek; yüksekokulumuzun  yetiştirdiği nitelikli öğrencilerimiz ile gurur duyduklarını, akademik yıl içerisinde yapılan, bilimsel, kültürel faaliyetlerle de Üniversitemizin tanıtımında da önemli rol oynadıklarını,    alanlarında yetkin teknik eleman olarak yetiştiklerini ve bundan sonraki yaşamlarında dürüst,  çalışkan ülkesine hizmet bilinciyle çalışmaları gerektiğini ve insanlarla ilişkilerinde sevgi ve hoş görüyü ön planda tutmaları gerektiğini ifade etti.  Ülke ekonomimizin küresel dünyada  ön sıralarda yer alabilmesi için sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda uzman, konusuna hakim, birimlerin çalışma gücü içerisinde yer alması son derece önemli olduğunu belirtti.

Tören başarılı öğrencilerimize ödül ve başarı belgelerinin verilmesi ile devam etti. Yüksekokulumuz 2013-2014 akademik yılını ilk 3 derece ile bitiren öğrencilerimize dizüstü bilgisayarlar ve plaketler takdim edildi.

Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Erkekler voleybol birincisi ve erkekler Basketbol 3. olan spor takımlarına da kupaları takdim edildi.

Programlarındaki başarı sıralamalarında ilk 3 dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketlerin verilmesinin ardından tüm mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri bölüm öğretim elemanları tarafından verildi. Kep atma töreninin ardından öğrencilere ve misafirlere spor salonu bahçesinde ikram verilmesiyle mezuniyet töreni son buldu.