2014-12-02

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ''7 nci Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni'' Gerçekleştirildi

Üniversitemizin Tıp Fakültesi 2014-2015 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere ''7. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni''nde beyaz önlükleri giydirildi.

Piramit Salon’da gerçekleştirilen beyaz önlük giyme törenine Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emek Cenk Nişli, katılımcıları “ Her Tıp Fakültesi öğrencisinin iyi birer hekim olmak için alacağı zorlu ama aynı zamanda kutsal olan tıp eğitiminin ilk adımı olan Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Törenine Hoş geldiniz.” sözleriyle selamladı. Nişli, 2013-2014 eğitim öğretim yılında kendisinin beyaz önlük giyme mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını söyleyerek, “Bu gün burada aynı duyguları yaşayan arkadaşlara hitap ediyor olmanın gururunu yaşıyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen de, gerçek bir tıbbiyeli olmanın heyecan verici duygular taşımanın yanı sıra, bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğini belirtti. Özen konuşmasında “Zorlu bir çalışma sonrası tıp fakültesini kazanan öğrencilerimizi şimdi tıp fakültesini bitirmek gibi başka bir zorlu süreç bekliyor. Bu süreci başarıyla tamamlamak gerçekten emek istiyor.  Bu zorlukları hep birlikte aşacağız. Daima danışma olarak yanınızda bizleri bulacaksınız.” sözlerine vurgu yaparak iyi bir hekimde olması gereken özellikleri sıraladı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör v. Prof. Dr. Ahmet istanbulluoğlu, 2014 YÖK Sınavında Üniversitemiz Tıp Fakültesini 1. olarak kazanan İpek Toksöz’e ödülünü takdim ederek, önlüğünü giydirdi.  Daha sonra Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan diğer öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.