2018-10-26

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin 95. yılını, milletçe büyük bir coşku içinde kutluyoruz. 29 Ekim, hür bir millet ve bağımsız bir devlet olarak yaşama azmimizi bütün dünyaya ilan ettiğimiz bir tarih olarak ilelebet yaşatılacaktır.

Kana ve güce susamış sözde medeni devletlerin bütün dünyaya yapmak istediği gibi, milletimizi de zulüm çemberine dahil etmeye çalıştığı günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verdiği İstiklal Savaşı ile o çemberi kıran şanlı Türk milleti, zalimlerin karşısında durmakla kalmayıp dünya mazlumlarına da umut ışığı olmuştur. Bu kutlu mücadele, milli egemenlik için 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle de taçlanmıştır.

Geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gençleri bünyesinde yetiştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, onların ülkemizin önündeki her türlü zorlu engeli milli ve yerli kaynaklara dayanan gurur verici başarılar ile aşacağına inanmaktayız. Tıpkı milli egemenliğimiz gibi ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı yolundaki gayretlerimizi milli ve yerli kaynaklara dayandırmalı ve daha da artırmalı; neler yapabileceğimizi bütün dünyaya tekrar göstermeliyiz. Bu sayede geçmişte olduğu gibi bugün ve yarınlarımızda tek yürek olarak el ele, gönül gönüle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Malazgirt’ten 15 Temmuz’a iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı koyan yüce milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK