2014-06-16

Üniversitemiz Rektörü’nden Saray Bosna Devlet Üniversitesi’ne Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Saray Bosna Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahic’ye makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Saray Bosna Devlet Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nermina Spaho ve aynı üniversitenin Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammed Byrku bulundu.

Görüşmelerde Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından geleneksel olarak düzenlenen önümüzdeki yıl 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında  “Adriyatik'ten Kafkaslara Uluslararası Geleneksel Gıdalar” sempozyumunun Saray Bosna’da yapılacağı fikir birliğine varıldı. İlki Tekirdağ’da düzenlenen Adriyatik'ten Kafkaslara Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumunun ikincisi Makedonya’da yapılmış ve Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, İtalya, Kazakistan gibi ülkelerin Üniversite ve Araştırma Kuruluşları ile  Ülkemizdeki Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümlerinin tamamından, Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden, Veteriner Fakültelerinden, Meslek Yüksek Okullarının Gıda Teknolojisi Programlarından akademisyenler ve uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Araştırma Enstitülerinden uzmanlar ile Özel Sektörden yönetici ve teknik eleman düzeyinde olmak üzere 600'e yakın katılımcıyı buluşturmuştu.