2015-06-24

Üniversitemiz Malkara MYO 2014-2015 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Üniversitemiz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mezuniyet Törenine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Hayrabolu MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Mirik, Malkara MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Azabağaoğlu, Marmara Ereğlisi MYO Müdür Vekili Öğr Gör Hakan Uruç, üniversitemiz akademik ve idari personeli, mezun öğrenciler ile öğrencilerimizin aileleri katıldı.

Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada ilk olarak mezun öğrenci velilerine seslenerek, “Sizler, şüphesiz geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz için hazırladığımız bu törenin en mutlu kişilerisiniz. Bütün zorlukların sonunda, işte bugün evlatlarınız mezun olurken haklı olarak yaşadığınız büyük sevinç ve gururu bizlerde Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu Ailesi olarak paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Meslek Yüksekokulu mezunlarına seslenen Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk, “Sevgili gençler, sizler ülkemize yeni ve güçlü enerjiler katacak gençlerimizsiniz. Sizleri Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, çağdaş, demokratik değerlere bağlı, tarihini bilen, ilmin üstünlüğünü benimseyen, okuyan ve araştıran bireyler olarak yetiştirmek için özveri ile çalıştık. Bugün alacağınız diplomaları Ülkemiz ve geleceğiniz için en iyi bir şekilde değerlendirerek Namık Kemal Üniversitesini gururla temsil edeceksiniz” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay da, “Üniversitelerin sadece akademik anlamda değil, uygulama alanında da yeni arayışlar içerisinde olması ve bilhassa sanayi ile işbirliklerini çeşitlendirmesi gerekmektedir” diyerek, “Uluslararası standartlardaki eğitimi ile alanlarında yetkin meslek elemanları yetiştiren Malkara Meslek Yüksekokulunun mezun ettiği parlak gençlerimiz hiç şüphesiz ekonomimize ve toplumumuza büyük değerler kazandıracaklardır” şeklinde konuştu.

Törende mezun öğrenciler adına, Meslek Yüksekokul birincisi Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Gözde Sazara da bir konuşma yaparak, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli ödüllerin verilmesinden sonra meslek yemini eden mezun öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak, başarılarını ve mezun olmanın sevincini aileleri ile kutladı.