2019-03-01

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde 28 Şubat Anıldı

Üniversitemiz ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ temsilciliği tarafından organize edilen ve Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen “28 Şubat Bin Yılın Kara Lekesi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Cumhuriyet Başsavcısı Güngör KARAKOÇ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve eşi Selda ŞAHİN, Hakim Yunus ARAS, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Gençlik Spor İl Müdürü Ülkü USLU, Tekirdağ İlçe Müftüsü Ayhan OKUR, KADEM üyeleri ile Tekirdağ KADEM Temsilciliği adına Başkan Yardımcısı Yasemin DEMİRPOLAT, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

KADEM Tekirdağ İl Temsilciliği adına konuşma yapan Ülkü USLU, “Geçen yıl 28 Şubat Postmodern Darbe’ yi hukuki boyutları ile ele almıştık. Gördük ki anıları canlı tutmak, o günleri tekrar yaşamamak için önemli idi. Bugün burada 28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İLYAS’ı konuk konuşmacı olarak ağırlıyoruz. Kendisine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN 28 Şubat 1997 Postmodern Darbe’ nin ülkemize ve insanımıza yaşattığı olumsuzluklara değinerek; “28 Şubat darbesi sonrasında kamuda çalışan, üniversite okuyan birçok başörtülü arkadaşımız mağdur edildi. 28 Şubat, hafızalara, bin yıl sürmeyen ancak bin yıl unutulmayacak bir kara leke olarak kazındı. Dilerim Allah o günleri bizlere tekrar yaşatmaz” diyerek organizasyonu gerçekleştiren KADEM Temsilciliğine ve katılım sağlayanlara teşekkür etti.

28 Şubat Öğrenci Derneği Başkanı Emine İLYAS’ ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, İLYAS o günleri anlatarak kendi gibi birçok arkadaşının Üniversite eğitiminden mahrum kaldığını o dönemdeki birçok kişinin eğitim hakkının, çalışma hakkının ellerinden alındığını ve bu darbenin ülkemize maddi açıdan da büyük kayıplar yaşattığına değindi. İLYAS, “Kurduğumuz dernek ile dönemin mağduru olan arkadaşlarımızın sorunlara çözümler üretiyoruz. Hukuki anlamda bir süreç varsa onun üzerinde çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda günün anısına Emine İLYAS’ a hediye takdiminde bulunuldu.