2019-05-03

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz Stadyumunda gerçekleştirilen 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan ERDOĞDU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin KARAKAŞ, İl Emniyet Müdür V. Serkan ÜSTÜN, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Tören Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosunun geçişiyle başladı.

Ardından tüm fakültelerin ve yüksekokullarının öğrencileri geçiş düzenleyerek, protokolü ve ailelerini selamladılar. Üniversitemiz Halk Dansları Topluluğunun sergilediği halk oyunları gösterisi büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünü birincilikle bitiren Irmak EKE, konuşma gerçekleştirdi. EKE, Namık Kemal Üniversitesi’nden mezun olmaktan duyduğu gururu aktararak, eğitiminde katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve ailesine teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında mezun olan öğrencileri, ailelerini ve meslektaşlarını tebrik ederek “Öğrencilerimizin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde edindikleri deneyim ve donanım gelecekte yol gösterici bir klavuz olacaktır” dedi.

Rektör ŞAHİN, “İstanbul’un fethinin Süleymanpaşa’dan başladığı, Çanakkale Zaferinin tohumlarının atıldığı, 57. Alay’ın bulunduğu “Kadim Şehire”, 2018-2019 Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Mezuniyet Törenine Hoş geldiniz. Konfüçyüs’ün çok güzel bir sözü var: “Bir gün sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir” der. Yine Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da milleti sefalete ve esarete sürükler.” eğitimin önemini en veciz şekliyle özetlemiştir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bu bilinçle eğitim hayatına, her geçen gün damgasını vurur hale gelmiştir. Bugün Üniversitemizde 10 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokul, 1 konservatuvarı, 11 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim, bilim ve hizmet kalitesine katkı yapmaya devam etmektedir.  Bugün Tıp Fakültemiz hizmet kalitesi açısından saygın bir konumdadır. Tıp Fakültemiz kalite akreditasyon sürecini tamamlamış olarak artık eğitim kalitesinde kendini daha da fazla hissettirmeye devam edecektir. Yine diğer bölümlerimizde de en kısa sürede kalite ve akreditasyon süreçleri tamamlandıktan sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin tercih edilebilirliğinin arttığını ve hızla yukarılara doğru çıktığını görebilirsiniz. Bunun dışında uluslararası öğrenci sayımız olarak 700’e yakın öğrencimiz mevcuttur. 42 ülkeden 90 farklı üniversite ile anlaşma yapılmış, 700’e yakın öğrencimiz misafirimiz ve gönül elçimiz olarak bizlerle eğitimini sürdürmektedir. İnşallah 2013’e kadar bu sayıyı 5000’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Bugün Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yaklaşık 30 bin öğrencisi ile gücüne güç katmakta ve devam ettirmektedir. Bütün bunları yaparken, değerli ailelerimiz, sizlerin katkısı çok büyük.  Bizlere 4 yıl önce, 6 yıl önce emanet ettiğiniz gençleri bu gün mezun etmenin hüznüyle ancak emanete sahip çıkmanın da gururuyla sizlere sevgili gençlerimizi teslim ediyoruz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek, bu pırıl pırıl gençleri yetiştirdiğiniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Değerli meslektaşlarım bu pırıl pırıl gençleri yetiştirirken verdiğiniz özverinin farkındayım. Hepinize bu emeklerinizden dolayı teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör ŞAHİN, “Hz. Mevlana’nın "Mum olmak kolay değildir. Işık yaymak için yanmak gerekir" sözü ile mezunlara sabırlı olmalarını, dürüst, çalışkan, ahlaklı, girişimci ve çalışkanlıklarını her daim devam ettirmelerini nasihat ederken, Sevgili mezunlarımız sizleri tekrar tebrik ediyor, sizleri yaşamınızın yeni döneminde tüm mensuplarımızın iyi dilekleriyle ve sevgiyle uğurluyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın” sözlerine yer verdi. “Ayrıca, sözlerime son verirken Mübarek Ramazan Ayımızı kutlar, Hayırlara vesile getirmesini dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullardan birincilikle mezun olan öğrenciler yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize Vali Aziz YILDIRIM, Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan ERDOĞDU, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Şahin KARAKAŞ, İl Emniyet Müdür V. Serkan ÜSTÜN, Üniversitemizin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Enver DURAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diploma takdiminin ardından tüm Fakülte ve Yüksekokul mezunlarına akademisyenler tarafından diplomaları takdim edildi. Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.