2017-05-29

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz stadyumunda sabah kutlanan Fakültelerimizin Mezuniyet Töreni sonrasında 2016-2017 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni’ nin kutlaması gerçekleştirildi.

Törene, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İlinin mülki ve idari temsilcileri, akademisyenler ve mezunların aileleri katıldı.

Tören Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek başta olmak üzere, Üniversitemizin akademik kadrosu geçişiyle başladı. Ardından tüm Meslek Yüksekokulu öğrencileri geçiş düzenleyerek protokolü ve ailelerini selamladılar. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik trambolin gösterisi ve Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin sergilediği dans büyük alkış aldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ nın ardından gelen tebrik ve kutlama mesajları iletildi.

Törenin açılışında mezun öğrenciler adına Üniversitemiz Çorlu Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi programını birincilikle bitiren Oğulcan Bozkurt konuşma gerçekleştirdi. Bozkurt, “Bugün hayatımızın güzel bir dönemini kapatıp yeni bir döneme geçiş yapıyoruz. Namık Kemal Üniversitesi’ nden mezun olmanın gururunu ve sevincini yaşadığım bugünde eğitim hayatımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek, tüm akademisyenlerine ve ailesine şükranlarını sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, bu zorlu yolda öğrencilerin gösterdiği gayretin meyvesini bugün aldıklarını ve gelecekte de gösterdikleri bu gayretin onlara yol gösteren bir kılavuz olacağını belirtti. Rektör Şimşek, “Hayatınızda başarıyı arzuluyorsanız ona ancak ve ancak çok çalışarak ulaşabileceğinizi asla unutmayınız, yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Meslek Yüksekokullarından dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize aileleri eşliğinde, başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Rektör Yardımcılarımız, olmak üzere akademisyenlerimiz diplomalarını ve hediyelerini takdim ettiler.

Diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimiz keplerini coşkuyla havaya fırlatarak, mezun olmanın sevincini yaşadılar.