2017-08-31

ÜNİVERSİTEMİZ REKTÖRÜ PROF. DR. OSMAN ŞİMŞEK’İN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bayramlarımız bağlarımızı kuvvetlendiren, dargınlıkların son bulmasına vesile olan, toplumsal birliği sağlayan, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren, güzellikleri ve iyilikleri yoğun olarak yaşatan çok özel günlerdir.

Barışı, dostluğu, hoşgörüyü; sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek manevi hassasiyetleri geliştiren bayramlar, bizi ortak duygular çerçevesinde buluşturarak milli ve dini duygularımızı, inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayıp sergilememize ve toplumda millet olma şuurunun şekillenmesine katkı sağlamaktadır.

Kurban Bayramı birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli günlerden biri olmasının yanında, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacağımız günlerdir. Bayramın bizlere kazandıracağı paylaşma arzusu, karşılıksız sevgi ve yardımlaşma gibi manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, bayramda yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek en büyük temennimizdir.

Bu müstesna bayram günleri vesilesiyle Üniversitemiz mensuplarının, ülkemizin yarınları olan sevgili öğrencilerimiz ile kıymetli ailelerinin ve halkımızın Kurban Bayramını kutlar; bayramın milletimize ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileği ile sevgi ve saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK