2017-11-29

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndan El Ele Geleceğe Projesi

Çerkezköy Meslek Yüksekokulundan El Ele Geleceğe Projesi Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf öğrencileri ‘Kurumsal sosyal sorumluluk projesi’ dersi kapsamında Kapaklı Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu birinci sınıfında okuyan 100 öğrenciye ‘El ele geleceğe’ isimli etkinlik düzenledi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Taha Aslanlı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Mehmet Elfide İlkokulu Müdürü Mehmet Öz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesi minik öğrencilerle oyun oynayan üniversite öğrencileri kardeş okul kapsamında öğrencilerin ağabeyleri ve ablaları oldular. Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman “ Bugün misafirlerimiz çok ağır. Çünkü şuan işgal etmiş olduğumuz makamların, sıraların gerçek sahipleri geldi. Bugün eğitim hayatının ilk adımını atan ilkokul birinci sınıf öğrencelerimizle, eğitim hayatlarının son dönemlerini yaşayan, yüksekokul öğrencilerimizin buluştuğu ve yeni eğitim hayatına başlayan kardeşlerine hediyeler sunacağı bir etkinlikte beraberiz. Ben öncelikle Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e bize bu etkinlikte vermiş olduğu destekten dolayı daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nalbant ve okul müdürümüze, okulumuzda bu etkinliğe büyük destek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Umarım ki çocuklarımızın yüzünde küçücük bir gülümseme sağlayabiliriz. Bu bizim için yeterlidir” diye konuştu.

Projenin öneminden bahseden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Çok zengin fakat gönlü fakir, hiç kimseye yardım etmeyen, hiç kimseye hediye vermeyen insanlar bir yana, Çerkezköy’ümüzün gönlü zengin öğrencilerinin yaptığı bu proje bir yana. Biliyorsunuz ki Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda İngilizce derslerine giriyorum. Bende bu kurumun geçicide olsa, fahride olsa bir hocası olmaktan gurur duyuyorum. Bu projede emeği geçen bütün öğrencilerimize, sponsorlarımıza, hocalarımıza, okulumuzun değerli yöneticilerine hepsine tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah bu daha güzel başlangıçların ilk adımı olur diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı tarafından minik öğrencilere NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından hediye takdim ettiler.