2017-04-04

“Sende Yoksa Bende Var” Sosyal Sorumluluk Projesi



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin imza attığı “Sende Yoksa Bende Var” isimli sosyal sorumluluk projesi büyük beğeni topluyor.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencilerinden Şule Ayduğan, Melisa Demir, Şeyma Doğan ve Aslı Temizel’in hayata geçirdiği proje ile sosyal sorumluluk alanında önemli bir adım atıldı

"Sende Yoksa Bende Var" projesi ile öğrenciler çevredeki her yaştan ihtiyaç sahibi insanları belirleyerek yardımda bulunmayı ve bunu gerçekleştirirken yardım edilen insanların mutlu olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Proje ekibi bu amacı gerçekleştirmek için ilk adım olarak Hülya Perin, Ergene Kızılay Şube Başkanı Bora Küçükçetin ve Ergene Şube Koordinatörü Aysun Akgün ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonucunda ilk aşama olarak Ergene ilçesinde yaklaşık 100 kişiden oluşan bir ekip ile sabit noktalarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere gezici araçlarla yardım yapma kararı alındı. Proje ekibi ikinci aşama olarak Çorlu ilçesinde de projeyi gerçekleştirmek için gerekli adımları atmaya başladı.