2015-06-01

“Gençlik Atatürk’ün İzinde” Konulu Panel Düzenlendi



Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından Oturum Başkanlığını Doç. Dr. Volkan Ertürk’ün gerçekleştirdiği, konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu ile Yrd. Doç. Dr. Uğur Altuğ’un katıldığı,  “Gençlik Atatürk’ün İzinde” konulu panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’da düzenlenen panelde Üniversitemiz Rektör V.  Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler ile öğrenciler bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu, Milli Mücadele Döneminde Atatürk’ün rolü ve önemini anlattı. Ülkelerin kurulmasında en önemli güçler arasında gençlerin yer aldığını belirten Ulu, sunumunda Atatürk’ün gençlerle ilgili sözlerine yer verdi.

Yrd. Doç. Dr. Uğur Altuğ ise konuşmasında Atatürk’ün vatanı harekete geçiren, milli mücadele ruhunu canlandıran bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, Atatürk’ün gençleri ülkemizin geleceği olarak gördüğünü aktardı.

Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, panel sonrası katılımcıları değerli katkılarından dolayı kutlayarak, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Prof. Dr. Soysal, “Bu günlerin kolay kazanılmadığını bilmemiz gerekiyor. Ülkemizi geliştirmek için herkesin yapabileceği bir şeyler bulunuyor.” dedi.