2014-06-27

Şarköy Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni Coşku İle Kutlandı



Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu 20. Akademik Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı.

Şarköy Garnizon Komutanı Yusuf Ziya Kahraman, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kayahan Korkut, Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı mezuniyet töreni, coşkulu bir şekilde kutlandı.

Mezuniyet töreninde mezun öğrenciler adına konuşma yapan Şarköy Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi uygulamaları birincisi Merve Çoşkun “Ön Lisans eğitimimi birincilik ile bitirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bunun kaynağı olan öncelikle değerli hocalarıma sonrasında benden yardımlarını esirgemeyen, aldığım tüm kararlarda arkamda duran aileme tüm yardımları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Sonrasında törende konuşan Üniversitemiz Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erman Bahar, mezunların sevinçlerine ortak olarak herkese teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Erman Bahar öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “20.Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz. 2004 yılında müdür olarak atandığımda daha küçük bir aileydik ve giderek büyüdük. Şarköy halkının desteği ile bölümlere oldukça güzel uygulama alanları ve alt yapı oluşturmaya çalıştık ve sanırım öğrencilerimizin de gerçekten işlerine yaradı. Pratik anlamda ve teorik anlamda birçok bilgiyi burada edindiler. Ben kendilerini tebrik ediyorum ve sizler aileleri olarak 2 yıl önce onları bize emanet ettiniz. Bizde şimdi sizlerin huzurunda onlara öncelikle ülkemizi, bayrağımızı, cumhuriyetimizi ve sizleri emanet ediyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun, başarılarınızın devamını diliyor teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Ardından Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Kayahan Korkut Rektörümüz Prof. Dr. Osman Şimşek adına selamladıktan sonra “ Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi için katkıda bulunan Şarköylülere üniversitemiz olarak şükranlarımızı sunuyoruz sağ olun var olun. Sevgili gençler bilim yapan, teknoloji üreten, eğitimi ve öğretimi sanatla birleştiren, beynini kullanan insan yetiştirme sürecinin son evresi olan üniversiteye adımınızı 2 yıl önce attınız. Şimdi ise mezuniyetinizi kutluyoruz. Siz gençliğinizin en güzel iki yılını Namık Kemal Üniversitesine ayırdınız. Bizlere inandınız, bizlere güvendiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Hocalarımız ile sevindiniz hocalarımız ile üzüldünüz. Nice başarılar, güzellikler, yaşam sürprizleri için bilgi, beceri, ülke sevgisi, insan ve doğa sevgisi ile donatıldınız. Unutmayınız ki çağdaş toplum olmanın dinamizmi gençliktir. Sizlerin üniversitemiz eğitim ve öğretim sürecinde Atatürk ilke ve inkılâplarını yaşam biçimi olarak kabul etmiş, yasalara saygılı, yaratıcı, üretici, sorgulayıcı ve en son temel bilgilerle donatılmış gençler olarak yetişmeniz ve toplumda yerinizi almanız için gereken özen gösterilmiştir bundan kuşkunuz olmasın. Bundan sonraki yaşamınızda da başarılı olmak istiyorsanız kendinize güvenin ama bencil olmayın ben değil biz demeyi öğrenin, yaratıcı düşünüp bilgiye ulaşmayı hedefleyin. Yeni hayatınızda bilgiye ulaşmak sizin sorumluluğunuzdur. Türkiye nüfusu genç bir ülkedir dolayısı ile geleceği sizlersiniz. Biz Namık Kemal Üniversitesi olarak sizin ve ailenizin bundan sonraki yaşantınızda esenlik ve güzelliklerle dolu nice kutlanacak günleri birlikte geçirmenizi diliyoruz. Sizleri yeni bir yaşama hazırlayan hocalarınızı ve üniversitenizi unutmayın diyoruz yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildikten sonra tüm mezun olan öğrencilere öğrenim elemanları tarafından diplomaları takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.